Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Restaurering af Viggo Møller-Jensens eget hus kl. 15.30

mandag den 28. september kl. 15:30 - 16:30
Borrekrattet 7, 2800 Kgs. Lyngby
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Et simpelt, nøjsomt hus og et konkret bud på familiens bolig, der omsætter internationale strømninger til en dansk kontekst – således kan man beskrive Viggo Møller-Jensens eget hus fra 1939 i Kgs. Lyngby, hvor håndværkerne netop er startet på restaureringen.

Omgivet af store træer og med kig til Mølleådalen ved Frilandsmuseet ligger Viggo Møller-Jensens 124 m2 beskedne hjem og tegnestue fra 1939. Huset er opført i simple materialer som gule tegl, klinkbyggede bræddevægge og et tagpaptag med stort udhæng og synlige bjælkeender, der trækker tråde til den danske bygningstradition. Indvendigt præges huset af det oprindelige køkken og badeværelse, værelser udstyret med indbyggede skabe med hvidmalede pladedøre, lyse plankegulve, og lemme til servering mellem stuen og køkkenet eller til udkastning af skarn – simpelt, enkelt og funktionelt.

Huset synes at forene Bauhausbevægelsens og de tidlige funktionalisters stræben efter at lader form følge funktion og Bedre Byggeskikbevægelsens orientering mod traditionen. For den senere professor ved Kunstakademiet var det et bud på den gode familiebolig med tegnestue.

Oplev arkitekt Viggo Møller-Jensens eget hus netop, som håndværkerne er gået i gang og hør om planerne for den omfattende restaurering af tapeter, facader og alle de originale detaljer.

Program
Arkitekturhistoriker og kommunikationsmedarbejder i Realdania By & Byg, Astrid Weiss, fortæller om huset og restaureringen ude i haven. Derefter kan deltagerne selv gå på opdagelse.

OBS!
Huset er en aktiv byggeplads.
Huset er kraftigt angrebet af skimmel, som kan være til gene.
Vi opfordrer alle til at bære mundbind.  

Kom trygt på rundvisning med Realdania By & Byg Klubben
Vi følger myndighedernes anbefalinger og retningslinjer i forhold til at mindske spredning af Covid-19 og tilpasser afviklingen af arrangementerne, så vi kan sikre god afstand mellem deltagerne.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Huset er i flere plan med smalle døre, og det ligger på en skrånende grund. Det er ikke egnet for kørestolsbrugere eller meget dårligt gående.

Viggo Møller Jensens eget hus
For den senere professor ved Kunstakademiets Arkitektskole var huset et personligt bud på den gode familiebolig med tegnestue tegnet tidligt i en ærefuld karriere.Du kan læse mere her Viggo Møller-Jensens eget hus

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her