Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Nærheden - Boligen som ramme om nye fællesskaber på tværs af alder

tirsdag den 25. august kl. 14:00 - 16:00
Kongelysvej 2, 1. sal, 2640 Hedehusene
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom med til Nærheden ved Hedehusene, når Realdania By & Byg Klubben besøger en ny bydel og en ny boligform, hvor fællesskabet skal dyrkes på tværs af alder.

Ved Hedehusene Station, 19 minutter med tog fra Københavns Hovedbanegård, vokser en helt ny bydel med plads til 8.000 beboere frem under navnet ’Nærheden’.

Ambitionen med den nye bydel, som udvikles i partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg er, at skabe en forstad, hvor der er optimale rammer for at dyrke fællesskabet og den nemme hverdag. Partnerskabet stiller derfor krav til, at fællesskabet og det nemme hverdagsliv kan udfolde sig i de boligbyggerier, som forskellige private bygherrer opfører i den nye bydel.

Et af dem er ’Plushusene’ - et helt nyt boligfællesskabskoncept, som selskabet Plushusene vil udbrede mindst 10 steder i Danmark. Og første boligfællesskab, som ligger i Nærheden, står klar til indflytning i efteråret 2020.

Plushusene bygges som seniorboliger sammen med familieboliger således, at der kan opstå fællesskaber på tværs af alder. Plushusenes beboere får adgang til et stort fælleshus, hvor de kan mødes på tværs af generationer, og hvor en ’social vicevært’ sørger for at sætte gang i en lang række aktiviteter.

Program
Projektleder i Realdania By & Byg, Louise Jonsson, byder velkommen. Herefter fortæller projektdirektør i Nærheden Ole Møller om ambitionen for den nye bydel, og hvordan projektet udfolder sig. Derefter går vi udenfor og ser området samt besøger byggeriet ’Plushusene’, hvor vi skal høre lidt mere om, hvad en social vicevært er. 

Tilgængelighed
Arrangementet er for alle. Er du kørestolsbruger vil vi af praktiske årsager gerne informeres på forhånd.

Kom trygt på rundvisning med Realdania By & Byg Klubben
Vi følger myndighedernes anbefalinger og retningslinjer og vil med en række nye tiltag skabe trygge rammer for vores deltagere: Vi har nedjusteret deltagerantallet på hver rundvisning og tilpasser, hvor det er nødvendigt, indholdet, så vi kan sikre god afstand mellem deltagerne. Vi indkøber tourguide-hovedtelefoner for at kunne efterleve dette og samtidig sikre den bedst mulige oplevelse. Vi vil desuden have skærpet opmærksomhed på god håndhygiejne.

Nærheden
Nærheden er en blandet bydel i tæt-lav bebyggelse med stærke fælles faciliteter og nem adgang til station, skole, indkøb, fritidsaktiviteter og natur. Bydelen skal rumme 3.000 boliger og bliver med tiden hjem for 8.000 mennesker. Læs mere om Nærheden

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her