Log ind

Log ind info

Nærheden - Boligen som ramme om nye fællesskaber på tværs af alder

tirsdag den 25. august kl. 14:00 - 16:00
P-huset i Sporstræde, 2640 Hedehusene
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom med til Nærheden ved Hedehusene, når Realdania By & Byg Klubben besøger en ny bydel og en ny boligform, hvor fællesskabet skal dyrkes på tværs af alder.

Ved Hedehusene Station, 19 minutter med tog fra Københavns Hovedbanegård, vokser en helt ny bydel med plads til 8.000 beboere frem under navnet ’Nærheden’.

Ambitionen med den nye bydel, som udvikles i partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg er, at skabe en forstad, hvor der er optimale rammer for at dyrke fællesskabet og den nemme hverdag. Partnerskabet stiller derfor krav til, at fællesskabet og det nemme hverdagsliv kan udfolde sig i de boligbyggerier, som forskellige private bygherrer opfører i den nye bydel.

Et af dem er ’Plushusene’ - et helt nyt boligfællesskabskoncept, som selskabet Plushusene vil udbrede mindst 10 steder i Danmark. Og første boligfællesskab, som ligger i Nærheden, står klar til indflytning i efteråret 2020.

Plushusene bygges som seniorboliger sammen med familieboliger således, at der kan opstå fællesskaber på tværs af alder. Plushusenes beboere får adgang til et stort fælleshus, hvor de kan mødes på tværs af generationer, og hvor en ’social vicevært’ sørger for at sætte gang i en lang række aktiviteter.

Program
Projektleder i Realdania By & Byg, Louise Jonsson, byder velkommen.Projektdirektør Ole Møller fortæller om Nærheden, og vi ser området fra taget af det nye parkeringshus. Byvandring i Nærheden med besøg i det kommende bofællesskab Plushusene.  

Tilgængelighed
Arrangementet er for alle. Er du kørestolsbruger vil vi af praktiske årsager gerne informeres på forhånd.

Praktik

Mødested: Vi mødes på taget af det helt nye parkeringshus på Sporstræde. Den nye vej er endnu ikke registeret på Googlemaps. Se på kort.

I bil

  • Start ved krydset Hovedgaden/Kallerupvej/Hedevolden i Hedehusene.
  • Kør sydover ad Hedevolden over jernbanen .
  • Drej til venstre ad Skolebakken og fortsæt cirka 200 meter.
  • Drej til venstre ved Sporstræde rundt om bebyggelsen Bovieran og kør ind i P-huset.


Parkeringshuset er åbent, så du kan nemt komme af med din bil.

Til fods

  • Stå af på Hedehusene Station.
  • Følg Hovedgaden cirka 200 meter mod Kallerupvej/Hedevolden.
  • Drej til højre ad Hedevolden og fortsæt over broen til du rammer Skolebakken. 
  • Drej til venstre ad Skolebakken og fortsæt cirka 200 meter.
  • Drej til venstre ved Sporstræde rundt om bebyggelsen Bovieran og gå ind i P-huset.


Kom trygt på rundvisning med Realdania By & Byg Klubben

Vi følger myndighedernes anbefalinger og retningslinjer og vil med en række nye tiltag skabe trygge rammer for vores deltagere: Vi har nedjusteret deltagerantallet på hver rundvisning og tilpasser, hvor det er nødvendigt, indholdet, så vi kan sikre god afstand mellem deltagerne. Vi indkøber tourguide-hovedtelefoner for at kunne efterleve dette og samtidig sikre den bedst mulige oplevelse. Vi vil desuden have skærpet opmærksomhed på god håndhygiejne.

Nærheden
Nærheden er en blandet bydel i tæt-lav bebyggelse med stærke fælles faciliteter og nem adgang til station, skole, indkøb, fritidsaktiviteter og natur. Bydelen skal rumme 3.000 boliger og bliver med tiden hjem for 8.000 mennesker. Læs mere om Nærheden

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.