Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Kanalbyen - bæredygtig byudvikling og klimatilpasning i Fredericia

tirsdag den 9. juni kl. 14:00 - 16:00
Porthouse, Vendersgade 74, 7000 Fredericia
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Besøg et bæredygtigt byudviklingsprojekt, der viser nye veje inden for klimatilpasning og skaber livskvalitet for mennesker. Tag med Realdania By & Byg Klubben til Fredericia og Kanalbyen.

Vi bliver flere og flere mennesker i byerne, og vi vil have det hele. Vi vil bo ved vandet, vi vil have ren luft, friske fødevarer og grønne omgivelser og mulighed for at transportere os hurtigt rundt. Samtidig har vi forpligtet os til politiske mål om reduktion af CO2, mere sundhed og større biodiversitet. Begge dele kalder på, at vi finder nye måder at indrette byerne på!

På det tidligere industriområde ved havnefronten i Fredericia er Realdania By & Byg i samarbejde med Fredericia Kommune i gang med at udvikle en ny bydel, som måske kan vise vejen på nogle parametre. Her lever beboerne et urbant liv i lejligheder midt i byen – men med udsigt til hav og grønne omgivelser. Som en del af den nye bydel er der anlagt et klimatilpasningsanlæg, der sikrer både Kanalbyen og Fredericias bymidte mod stormflodshændelser og stigende havvand.

Kanalbyen er endnu ikke fuldt udviklet, men er i kraft af sine attraktive byrum og storslåede beliggenhed allerede blevet et populært mødested og et attraktivt sted at bo og arbejde. Alt det, og meget mere til, skal vi rundt og se nærmere på, når vi besøger Kanalbyen i Fredericia til en dag med klima, kunst og kanaler.

Program
Dagens vært, projektleder i Realdania By & Byg, Louise Jonsson, byder velkommen. Herefter fortæller chefkonsulent i Realdania By & Byg, Claus Ravn om, hvordan Realdania By & Byg arbejder med bæredygtig byudvikling. Projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia Tim Halvorsen fortæller efterfølgende om, hvordan klimatilpasning kan skabe større livskvalitet for beboere og øget økonomisk gevinst for investorer. Efter 45 min indenfor går vi ud og ser på Kanalbyen, de forskellige klimatilpasningstiltag samt udviklingen af byrum og bygninger. Vi skal bl.a. besøge byggeriet 'Kongens Punkt', hvor vi skal se, hvordan bydelen arbejder strategisk med kunst i byen. Vi slutter af i den kreative containerby.

Tilmelding
Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben kan købe op til to billetter til medlemspris, mens øvrige billetter skal købes til normalpris. Medlemmer af Erhvervsklubben kan købe op til ti billetter til medlemspris.

Tilgængelighed 
Arrangementet er for alle. Er du kørestolsbruger, vil vi gerne orienteres på forhånd af praktiske årsager.

Kanalbyen i Fredericia
Udviklingen af Kanalbyen skal derfor vise, hvordan den tidligere industrihavn kan udvikles til en attraktiv ramme for menneskers liv og trivsel. Et sted man kan bo og besøge – og som samtidig beskytter det historiske centrum mod oversvømmelser. Læs meget mere om Kanalbyen i Fredericia

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her