Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Taarnborg og Kannikegården

lørdag den 6. juni kl. 14:00 - 16:30
Taarnborg, Puggaardsgade 3, 6760 Ribe
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kun få steder i landet findes en så velbevaret middelalderlig bykerne med brostensbelagte gader og gamle bindingsværkshuse som i Ribe. Overalt findes historiske bygninger og mindetavler, som kan kædes sammen med forskellige perioder og berømte personer i byens tusindårige historie.

En af berømthederne er Danmarks store salmedigter, H. A. Brorson. Da han var biskop i byen i 1700-tallet, boede han i byens bispebolig, som dengang var indrettet i Taarnborg. Taarnborg er et af landets bedst bevarede renæssancehuse og indgår i Realdania By & Bygs samling af historiske ejendomme.

Den næsten 450 år gamle bispegård er opført i røde munkesten i krydsforbandt med blyindfattede, småsprossede vinduer, et sekskantet trappetårn og nedløbsrør med dragehoveder.

Ikke langt derfra ligger Kannikegården (2016), som Lundgaard & Tranberg Arkitekter har bygget på resterne af den middelalderlige Kannikegård, der brændte i 1100-tallet. Huset er bygget til at beskytte ruinerne og rummer faciliteter for menighedsrådet og domkirkens personale.

Kannikegårdens arkitektur er helt i særklasse; Den har været nomineret til både Mies van der Rohe-prisen (2017), Brick Award (2018) og prisen som verdens bedste nye bygning i 2018 af Royal Institute of British Architecture.

Program
Kl. 14.00-15.30
Besøg i Taarnborg. Ejendommen huser i dag et Brorsoncenter drevet af Taarnborgfondet ved præsteparret Bente og Torben Bramming, som viser rundt og byder på kaffe og kage.
Kl. 15.30-16.30
Besøg og fortælling om Kannikegården ved formand for menighedsrådet i Ribe Domkirke, Tage Rosenstand, der var bygherre på byggeriet.

Pris
Prisen indebærer foredrag og rundvisning i Taarnborg og Kannikegården samt kaffe og kage.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. klubmedlem.

Parkering
Der findes flere store parkeringspladser i udkanten af Ribes historiske bykerne.
P-Centrum: Sct. Peders Gade, 6760 Ribe
P-Nord: Saltgade, 6760 Ribe

Adresser
Taarnborg: Puggaardsgade 3, 6760 Ribe
Kannikegården: Torvet 13, 6760 Ribe

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her