Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

AFLYST - Beboerdrevet boligbyggeri i byudvikling

onsdag den 23. september kl. 13:00 - 16:30
Tapperiet, Søndre Badevej 1, 4600 Køge
NB: Arrangementet kræver tilmelding

ARRANGEMENTET ER AFLYST

-> INTRO-TILBUD: Tegn et erhvervsmedlemskab og få to gratis pladser til arrangementet. 

Hvorfor er bygge- og bofællesskaberne værdiskabende for byudviklingen, og hvordan kan det indtænkes?

På baggrund af publikationen "Byggefællesskaber", som Realdania By & Byg udgav sidste år, inviterer vi til et erhvervsarrangement om samme emne. Her kan kommuner, byudviklingsselskaber, rådgivere og andre professionelle aktører, som potentielt kan blive involveret i at realisere et byggefællesskab, få inspiration til at tænke byggefællesskaberne med som en mulighed i byudviklingen. Du får indsigt i nogle af de hidtidige erfaringer, udfordringer og muligheder.

I de fire byudviklingsprojekter, som Realdania By & Byg ejer i partnerskab med danske kommuner, arbejder man med at skabe levende og mangfoldige bydele gennem variation i arkitektur og funktioner - og ikke mindst ved at blande mennesker fra forskellige aldersgrupper og samfundslag ved at sikre, at der både er ejerboliger, lejeboliger, andelsboliger osv. i det samme byområde.

I byudviklingsprojektet Køge Kyst er pionerprojektet Fællesbyg Køge Kyst i fuld gang med at blive til virkelighed. Det er første gang i Danmark, at en gruppe kommende beboere bygger en hel boligkarré i fællesskab. Modellen kendes også andre steder fra, ikke mindst Trekroner ved Roskilde, hvor kommunen bakker boligformen aktivt op.

At gennemføre beboerdrevne boligprojekter stiller dog også krav til organisering, finansieringsmodeller og byggeproces.

På erhvervsarrangementet kan du høre hhv. projektdirektøren, arkitekten, formanden for et byggefællesskab og bankmanden fortælle om byggefællesskabers muligheder og udfordringer. Vi runder af med en rundvisning i Køge Kyst.

Alle deltagere modtager et gratis eksemplar af publikationen ”Byggefællesskaber”.


Program 

Kl. 13.00-13.10 Velkomst ved Realdania By & Byg
Claus Ravn, chefkonsulent i Realdania By & Byg byder velkommen og giver en kort introduktion til Realdania By & Byg – herunder hvorfor selskabet er optaget af byggefællesskaber. Han intro-ducerer også til selskabets publikation om byggefællesskaber.

Kl. 13.10-13.40 Hvordan kan man fremme bygge- og bofællesskaber i byudviklingen som kommune og som arealudviklingsselskab? Og hvilken værdi tilfører bygge- og bofællesskaber til byudviklingen?
Tove Skrumsager Frederiksen, projektdirektør i Køge Kyst, fortæller om, hvordan bygge- og bofællesskaber efter tysk forbillede er indtænkt i byudviklingen i Køge, og hvorfor det er værdiskabende for byudviklingen.

Kl. 13.40-14.10 Hvilke best practice eksempler er der på byggefællesskaber i udlandet og herhjemme? Og hvilke muligheder og barrierer er der for at udbrede byggefællesskaber?
Silje Erøy Sollien, arkitekt maa, PhD og erhvervsforsker, Vandkunsten/Aalborg Universitet, arbejder med et erhvervsforskningsprojekt om byggefællesskaber og andre alternative boligformer. Hun giver indblik i internationale eksempler og danske pionerprojekter samt muligheder og barrierer i danske rammebetingelser for at udbrede samme. Silje fortæller desuden om Vandkunstens arbejde med bo- og byggefællesskabsprojekter, herunder Fællesbyg i Køge Kyst. 

14.10-14.20 Kort pause med forfriskninger

Kl. 14.20-14.50 Vejen til Fællesbyg – en ny måde at tænke boliger på
Christian Hansen, formand for foreningen Fællesbyg i Køge Kyst, fortæller om pionerprojektet, hvor beboerne selv - som de første i Danmark - står for at i fællesskab at opføre en hel boligkarré, som bliver indflytningsklar i 2021. Hør om projektets tilblivelse, proces, finansiering og udfordringer undervejs. 

Kl. 14.50-15.20 Finansiering af byggefællesskaber – en svær nød at knække?
Lasse Nygaard, boligchef i Danske Bank, fortæller om finansieringen af et byggefællesskab, som til tider kan være svær at få på plads, fordi byggefællesskaber er et ret uprøvet fænomen i Danmark. Han fortæller desuden, hvad kreditinstitutterne og bankerne tænker om byggefællesskaber ud fra et finansieringssynspunkt?

Kl. 15.20-15.30 Afrunding og spørgsmål

Kl. 15.30-16.30 Rundvisning i Køge Kyst
Tove Skrumsager Frederiksen viser rundt på Søndre Havn, og fortæller undervejs, hvordan Køge Kyst’s fokus på social bæredygtighed, fællesskaber og mangfoldighed afspejles i byggerierne i området.


Om Køge Kyst
Byudviklingsprojektet Køge Kyst udvikler over de kommende 10-15 år det centrale havne- og stationsområde i Køge til en helt ny bydel. Fuldt udbygget, skal Køge Kyst rumme op til 4.000 nye beboere og 4.000 nye arbejdspladser. Byudviklingsprojektet blev lanceret i 2009 og er et partnerskab mellem Køge Kommune og Realdania By & Byg. Læs mere om Køge Kyst.

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Arrangementer til dig