Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Viggo Møller-Jensens eget hus før restaurering kl. 12.30

onsdag den 15. april kl. 12:30 - 13:30
Borrekrattet 7, 2800 Kgs. Lyngby
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Den 15. april er udsolgt.

EKSTRA RUNDVISNING - se mere her: Viggo Møller-Jensens eget hus den 22. april 

Omgivet af store træer og med kig til Mølleådalen ved Frilandsmuseet ligger Viggo Møller-Jensens 124 m2 beskedne hjem og tegnestue fra 1939.

Huset er opført i simple materialer som gule tegl, klinkbyggede bræddevægge og et tagpaptag med stort udhæng og synlige bjælkeender, der trækker tråde til den danske bygningstradition. Indvendigt præges huset af det oprindelige køkken og badeværelse, værelser udstyret med indbyggede skabe med hvidmalede pladedøre, lyse plankegulve, og lemme til servering mellem stuen og køkkenet eller til udkastning af skarn – simpelt, enkelt og funktionelt.

Huset synes at forene Bauhaus-bevægelsens og de tidlige funktionalisters stræben efter at lade form følge funktion og Bedre Byggeskik-bevægelsens orientering mod traditionen.

For den senere professor ved Kunstakademiets Arkitektskole var huset et personligt bud på den gode familiebolig med tegnestue tegnet tidligt i en ærefuld karriere, som også kom til at indebære opførelsen af nogle af landets største boligkomplekser som Farum Midtpunkt, Albertslund Syd, Solbjerg Have og Flexibo på Amager. Det er samtidig forstudiet til de nu fredede Atelierhuse ved Utterslev Mose, der cementerede Viggo Møller-Jensen navn i danske arkitekturkredse og således en forløber for rækkehuset i almindelighed.

Oplev arkitekt Viggo Møller-Jensens eget hus inden håndværkerne rykker ind i selskab med arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Frants Frandsen, som skal lede restaureringen.

Læs mere om Viggo Møller-Jensens eget hus

Program
Kl. 12.30 Arkitekt Frants Frandsen fortæller om huset og restaureringen.
Kl. 13.00 Deltagerne kan selv gå på opdagelse i huset og haven.
Kl. 13.30 Arrangementet slutter.

Der afholdes fire arrangementer på dagen. Huset er ubeboet.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Huset er i flere plan og ligger på en skrånende grund. Det er ikke egnet for kørestolsbrugere.

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her