Log ind

Log ind info

Moltkes Palæ og Håndværkerforeningen København - AFLYST

tirsdag den 8. december kl. 17:00 - 19:00
Dronningens Tværgade 2, 1302 København K
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arrangementet er aflyst

Når oversete og triste bygninger skal bringes tilbage til fordums glans, er arkitektens og bygherrens stærkeste våben ikke computere men dygtige håndværkere; engagerede folk som mestrer ældgamle teknikker i en moderne verden. Det er med stor glæde, at Realdania By & Byg Klubben i samarbejde med Håndværkerforeningen København byder indenfor i Moltkes Palæ til en aften i håndværkets tegn. 

En kongesøn, en statsminister, det finere borgerskab samt et væld af arkitekter, kunstnere og håndværkere har alle sat deres præg på det fredede Moltkes Palæ. Hvert rum er knyttet til en del af husets historie, og overalt fortæller marmorerede paneler, bladguldsbelagt stuk, fajanceovne, sandstensornamenter og svungne indfatninger om det barokke hus’ lange historie men også om specialiserede håndværk med ældgamle teknikker.

Det herskabelige murstenshus med sandstensornamenter med elefanter og blomsterranker er opført af Ulrik Frederik Gyldenløve i 1702. Det barokke hus, der dengang hed Gyldenløves Palæ, blev opført på fundamenter af et palæ fra 1680’erne, hvis krydshvælvede lofter endnu kan opleves i kælderen. Dengang var det sumpede areal i udkanten af byen sparsomt bebygget og primært kendt for slottet Sophie Amalienborg.

I midten af 1800-tallet overtog grev Moltke ejendommen. Han og familien var blevet ’palæ-løse’, efter kongefamiliens indflytning på Amalienborg. Moltke byggede sidefløjen langs Dronningens Tværgade, så palæet kunne rumme familiens store malerisamling. Gyldne Sal er i dag dekoreret med malerier af professor og billedhugger Bjørn Nørgaard, der fortæller håndværkets historie.

Håndværkerforeningen København købte palæet i 1930’erne og tilføjede den sidste store fløj i anlægget, som bl.a. rummer den store festsal med kæmpe lysekroner, gyldne draperier og allegorier fra håndværkets historie udført i stuk. I 2006-08 gennemførte Håndværkerforeningen en gennemgribende indvendig restaurering af ejendommen, der lod foreningens medlemmer vise, hvad de og deres fag formår. I 2018 blev det fulgt op af udvendige arbejder, hvor store dele af tagkonstruktionen og tegltaget blev udskiftet, og bygningens facade blev renoveret.

Tag med ind bag de tunge, egetræsådrede porte, hvor Bredgades hæsblæsende larm bliver til en svag mumlen, og fordyb dig i husets og håndværkets historie.

Program
Oplev palæet og hør direktør i Håndværkerforeningen København Christoffer Susé, oldermand i Stukkatørlauet Peter Funder, Leo Villadsen fra Bornebusch, som stod for den udvendige renovering, oldermand i Dansk Antikvitets-Conservator Laug Torben Frank, samt malermester Heidi Zilmer, der er mester i gamle maleteknikker, fortælle om huset, historien, restaureringen og foreningen. Realdania By & Byg byder på gløgg og æbleskiver. Arrangementet varer to timer.

Arrangementet er lavet i samarbejde med Håndværkerforeningen København.

Tilmelding
Deltagelse i arrangementet kræver tilmelding. Hvert klubmedlem kan købe max. To pladser til medlemspris. Pladser derudover skal købes til almindelig pris. Medlemmer af Erhvervsklubben kan købe ti pladser til medlemspris.

Tilgængelighed
Trapperne i Moltkes Palæ gør arrangementet uegnet for kørestolsbrugere samt meget dårligt gående. 

Moltkes Palæ
Palæet ejes i dag af Håndværkerforeningen København. Palæets små og store sale udlejes til konferencer, møder og selskaber. Palæets interiør er smukt dekoreret og restaureret. I husets kælder ligger restaurant AOC. Læs mere om Moltkes Palæ, se billeder og få information om bl.a. parkering.

Håndværkerforeningen København
Håndværkerforeningen København er en tværfaglig medlemsorganisation for selvstændige og ejerledere. Foreningen arbejder for erhvervslivets vilkår i Storkøbenhavn og for at højne anseelsen af håndværk. Foreningen ejer sammen med Realdania By & Byg bebyggelsen ”Bispebjerg Bakke”. Læs mere om Håndværkerforeningen København 

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.