Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Dansk bygningskultur med udenlandske impulser - Erik Christian Sørensens eget hus kl. 14

mandag den 13. januar kl. 14:00 - 15:00
Smutvej 14, 2920 Charlottenlund
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Duften i Erik Christian Sørensens hus er helt anderledes end i periodens øvrige enfamiliehuse. I boligen på Smutvej i Charlottenlund kan man lugte arkitekturen. Her dufter af træ, harpiks og tjæreagtig imprægnering, der sender tankerne mod havet og frisk let saltet luft.

Erik Christian Sørensen boede i et rent træhus. Ikke et norsk bjælkehus eller svensk bræddehus, men et hus med rene trækonstruktioner (stolper og bjælker) og bræddebeklædte vægge. De eneste murede elementer er en afskærmende havemur samt husets kraftige skorsten og fyrrummet i tilknytning til denne.

Erik Christian Sørensens hus er et elegant møde mellem den danske bygningskultur og de udenlandske impulser, som inspirerede danske arkitekter i begyndelsen af 1950’erne. Det flade tag, de store vinduespartier og rummene, som i princippet er ét stort, hvor man kan opsætte de skillevægge, man har brug for, afspejler tidens fascination af den raffinerede japanske enkelthed og de amerikanske bungalows lette og moderne livsstil.

Husets transparente karakter afspejler, hvordan Erik Christian Sørensen tilegnede sig de japanske principper om at forbinde hus og have. Naturen trækkes ind gennem de store glaspartier, og havens skiftende sceneri danner bagtæppe på alle tider af døgnet året rundt.

Program
Kl. 14.00 Introduktion til huset, arkitekten og planerne for den kommende restaurering ved arkitektur- og kunsthistoriker Astrid Weiss fra Realdania By & Byg.
Kl. 14.20 Vi ser nærmere på huset og haven.
Kl. 15.00 Arrangementet slutter

Der afholdes flere rundvisninger på dagen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere eller gangbesværede

Om huset
Grundplanen er T-formet og består af en øst-vest orienteret boligfløj og en vinkelret smallere fløj, der var tegnestue. Erik Christian Sørensen boede i huset frem til 1969. Huset blev fredet i 2006 og i 2019 erhvervet af Realdania By & Byg for at sikre, at husets arkitektoniske og kulturhistoriske værdier bliver bevaret og formidlet for eftertiden.
Læs mere her 

Arrangementer til dig