Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Amtmandsboligen i Hjørring

onsdag den 27. november kl. 14:30 - 15:30
Amtmandstoften 1, 9800 Hjørring
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Amtmandsboligen i Hjørring blev opført i 1910 som bolig med tilhørende kontor og administration for amtmanden for Nørrejylland. Huset er tegnet af den berømte arkitekt og kgl. bygningsinspektør, Hack Kampmann, der med værker som Toldboden i Aarhus, Marselisborg Slot, Carl Jacobsens villa og tilbygningen til Glyptoteket har sat et markant præg på dansk skønvirkearkitektur.

Amtmandsboligen i Hjørring er et af Kampmanns fineste bygningsanlæg med tilhørende have og samtidig et af de bedste eksempler i landet på et magtens hus sat ind i en lokal og regional sammenhæng.

Oplev de mange håndværksmæssige detaljer og husets nyklassicistiske ånd, og hør om den store restaureringsindsats på en tur gennem den fredede ejendom.

Program
Kl. 14.30 Velkomst ved Realdania By & Byg.
Herefter rundvisning ved arkitekt og projektleder Connie Hviid, som fortæller om amtmændene, om ejendommens historie og arkitektur og om restaureringen.
Kl. 15.30 Arrangementet slutter

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Amtmandsboligen
Amtmandsboligen med de to sidefløje og domestikfløjen mod øst er opført som ét hus 1910. Kort efter er tilføjet endnu en administrationsfløj mod vest. Bygningen med omliggende haveanlæg, mure, træer og lysthus blev fredet i 2010 og er i dag udlejet til Hjørring Kommune.
Læs mere her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her