Log ind

Log ind info

Fæstningens Materialgård - fra militæranlæg til kontoroase

tirsdag den 12. november kl. 18:30 - 20:00
Frederiksholms Kanal 30, 1220 København K
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom indenfor, og hør om Realdania By & Bygs transformation af militæranlægget, der afprøvede, hvordan man kan forene energioptimering og restaurering i fredede huse 

I hjertet af det historiske København ligger Fæstningens Materialgård – et fredet militæranlæg fra midten af 1700-tallet oprindelig brugt til opmagasinering af materiel til opbygning og vedligehold af voldanlægget. Senere blev anlægget udvidet med flere bygninger og nye funktioner, indtil det blev uaktuelt og solgt.

I 2007 købte Realdania By & Byg det smukke anlæg med de gule bygninger, der hver repræsenterer sin epoke i arkitekturhistorien, og restaurerede ejendommen, der ligger skønt omkring et fredet gårdrum med kastanje- og magnoliatræer samt rosenbuske. 

Tag med Realdania By & Byg Klubben på rundvisning i det store kompleks og hør historien om ejendommen i selskab med restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen.

Program
18. 30 Vi starter udenfor i gården, hvor restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om huset, historien og restaureringen
18.50 Rundvisning i anlæggets bygninger og ser udvalgte rum
20.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.
OBS! Arrangementet kan være en udfordring for meget dårligt gående, da der ikke er elevator i alle bygningerne samt brostensbelægning i gården.

Om Fæstningens Materialgård
Anlægget er opført til militær brug i 1740 og frem. Det består i dag af fire bygningskroppe omkring et fredet gårdanlæg. Realdania By & Byg købte Fæstningens Materialgård af Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste for at give det gamle anlæg nyt liv og formål. Samtidig var der i et samarbejde med Kulturstyrelsen opstået et ønske om at gå nye veje med denne ejendom og bringe den ind i debatten om energi og klima.

Læs mere om Fæstningens Materialgård