Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Åbent hus i Højer: Fra marskgård til Madlejr

fredag den 1. november kl. 13:00 - 17:00
Torvet 1, 6280 Højer

Midt på torvet i marskbyen Højer har der siden 1823 ligget et stuehus fra en historisk marskgård. I knap tre år har marskgården været omdrejningspunkt for et af byens største restaureringsprojekter.

Sammen med to andre bygninger på matriklen - en villa fra 1906 bygget i tysk stil og en ladebygning fra 1700-tallet - er stuehuset nu blevet restaureret og omdannet til en madlejrskole for folkeskoleelever og et mødested for forskellige mad- og naturaktiviteter. Både indenfor og udenfor vil de besøgende kunne gå på jagt efter smukke historiske detaljer og samtidig se, hvordan moderne lejrskoleaktiviteter er nænsomt indpasset i de oprindelige bygninger. I fremtiden skal Tønder Kommune i partnerskab med Arla Fonden skabe nyt liv i de gamle rammer.

Det er Arla Fonden, der skal drive madlejrskolen, som i årets skoleuger vil blive benyttet af elever fra 6. og 7. klasse fra hele landet. I weekender og ferier vil Tønder Kommune bruge lokaliteten til forskellige sundheds- og madrelaterede aktiviteter. Som afslutning på den omfattende restaurering af de tre bygninger er der:

Åbent hus fredag den 1. november kl. 13:00-17:00.
Borgmester Henrik Frandsen deltager og holder tale, for at markere færdiggørelsen.

Arrangementet er gratis, kræver ingen tilmelding og alle er velkomne.

Om Marskgården i Højer
Marskgården i Højer omfatter en lille samling af historiske huse: En marskgård fra 1823, en villa fra 1906, bygget i tysk stil med både nationalromantiske træk og jugendtræk og en ladebygning fra 1700-tallet. Hertil kommer en nybygget vognport, der fuldender oplevelsen af en firelænget gård. Alle tre historiske bygninger er gode eksempler på Tøndermarskens særlige byggeskik.
Læs mere om projektet her

Tilgængelighed
De fire bygninger er tilgængelige for alle; dog er der kun trapper op til 1. sal.