Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Marskgården i Højer - før dørene åbnes for offentligheden

fredag den 1. november kl. 12:00 - 13:00
Torvet 1, 6280 Højer
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Vi har reserveret et begrænset antal pladser til Realdania By & Byg Klubbens medlemmer til den lille uformelle sammenkomst, som finder sted, før dørene åbnes for offentligheden.

Efter tre års arbejde er restaureringen af marskgården nu afsluttet. Den lille samling af historiske huse er fine eksempler på de særlige byggeskikke, som i generationer er formet af naturen, kulturen og historien i Sønderjylland.

Realdania By & Byg har med projektet på torvet i Højer by ønsket både at bevare den værdifulde sønderjyske bygningskultur, og samtidig levendegøre de fire bygninger med en ny og moderne anvendelse.

Vi har reserveret et begrænset antal pladser til Realdania By & Byg Klubbens medlemmer til den lille uformelle sammenkomst som finder sted, før dørene åbnes for offentligheden. Der vil være taler, mulighed for at se huset og en let forfriskning.

Efterfølgende bliver dørene åbnet for offentligheden.

Program
12.00 Velkomst ved Peter Cederfeld, adm. direktør Realdania By & Byg 
12.30 Introduktion/tale ved Connie Hviid, arkitekt og projektleder Realdania By & Byg
12.50 Arrangementet slutter.

Åbent hus
13.00 Offentlig indvielse, der indledes med taler af Henrik Frandsen, Borgmester i Tønder Kommune og Peter Cederfeld, adm. direktør Realdania By & Byg
13.10 Åbent hus - oplev anlægget på egen hånd
17.00 Arrangementet slutter.


Om Marskgården i Højer
Marskgården i Højer omfatter en lille samling af historiske huse: En marskgård fra 1823, en villa fra 1906, bygget i tysk stil med både nationalromantiske træk og jugendtræk og en ladebygning fra 1700-tallet. Hertil kommer en nybygget vognport, der fuldender oplevelsen af en firelænget gård. Alle tre historiske bygninger er gode eksempler på Tøndermarskens særlige byggeskik.

Læs mere om Realdania By & Bygs restaurering af Marskgården i Højer

Tilgængelighed
De fire bygninger er tilgængelige for alle; dog er der kun trapper op til 1. sal.