Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Jørn Utzons Romerhus - kl. 13.30

torsdag den 31. oktober kl. 13:30 - 14:30
Baggesensvej 3, 3000 Helsingør
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Da Realdania By & Byg i 2011 købte et af arkitekten Jørn Utzons Romerhuse i Helsingør, var det med ønsket om at sikre og bevare et betydende eksempel på den særlige byggestil, der kendetegnede efterkrigsårene i Danmark. Med Romerhusene, der er opført i 1957-1961, var Utzon med til at definere en helt ny boform i Danmark: Tæt-lav byggeriet.

I dag – 60 år efter opførelsen – er Romerhus-bebyggelsen og området til stadighed en levende inspirationskilde for både danske og udenlandske arkitekter.

Det centrale nye element var de tætliggende boliger i klynger, der alle har en privat gårdhave som en integreret del af boligen. Husenes udformning henter både inspiration fra den arketypiske, danske bondegård, den gamle romerske atriumgård og fra japansk og mellemøstlig arkitektur.

Romerhusene er et enestående arkitektonisk værk som, selvom skalaen er beskeden, viser, at stor arkitektur kan findes i det små.

Program
Kl. 13.30 Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om bebyggelsen, arkitekten og restaureringen.
Kl. 14.00 Vi ser nærmere på huset og gårdrummet.
Kl. 14.30 Arrangementet slutter.

Guidede ture i området
Guider fra ejerlauget tilbyder gratis omvisninger i terrænet hhv. kl. 13.00, kl. 14.30 og kl. 16.00 med start fra Baggesensvej 3.
Turene varer ca. 30 min. Guiderne fortæller om området og fællesskabet og slutter af med at vise deltagerne vej til deres biler.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Parkering
Vi anbefaler parkering på Carl Plougs Vej (nord for Romerhusene) eller eller evt. ved Fakta på Gurrevej 97. 

Om Romerhusene
Bebyggelsen hedder egentlig Kingohusene efter Boligselskabet Kingo, som var bygherre. I folkemunde blev den dog hurtigt døbt Romerhusene på grund af den stilmæssige inspiration fra gammel romersk byggeskik.
Læs mere her

Arrangementer til dig