Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Bent Madsens Gård - nyt liv til en af landets smukkeste bondegårde

torsdag den 27. august kl. 16:00 - 17:00
Dreslettevej 5, 5683 Haarby
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Suler, løsholter, skråbånd og dokker. Håndværkerne måtte genopfriske historiske teknikker og byggeudtryk, da de skulle restaurere det særlige fynske bindingsværk på den 200 år gamle ”Bent Madsens Gård” i Dreslette på Sydvestfyn. Murere, malere, tømrere og tækkemænd har i små to år knoklet for at bringe nyt liv til den gamle gård med det særegne bindingsværk med ”suler”, hvor kraftige stolper fra terræn til kip og skråbånd til bjælkelag bærer bygningernes tag.

Indenfor har farvearkæologiske undersøgelser gjort det muligt for malerne at genskabe stemningen i stuer og værelser med historiske farver, som de så ud i slutningen af 1800-tallet. Bent Madsens Gård fortæller en historie om Danmark før industrialiseringen. Samtidig er de særlige fynske kendetegn som bindingsværkets bemaling, sulekonstruktionen og indretningen af stuehuset et udtryk for en lokal byggeskik, som nu næsten er forsvundet.

Bondegården er en del af Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, der repræsenterer mere end 500 års dansk arkitekturhistorie, og som er med til at fremme den levende bygningsarv. Oplev gården med kunsthistoriker Astrid Klingenberg Weiss, som viser rundt og fortæller om Realdania By & Bygs restaurering, gårdens historie og det særlige bindingsværk.

Program
Arkitekturhistoriker og kommunikaitonsmedarbejder i Realdania By & Byg, Anstrid Weiss, tager deltagerne med rundt på den gamle gård og fortæller om bygningerne, historien og restaureringen. Der vil også blive tid til selv at gå på opdagelse på den store ejendom. 

Om Bent Madsens Gård
Opført i 1795 som fæstegård til Flenstofte Gods. Et typisk eksempel på traditionelt fynsk bindingsværk og udtryk for den klassiske, danske bondegård. Gården er opkaldt efter sin sidste ejer Bent Madsen, hvis slægt har ejet gården i 200 år. Realdania By & Byg købte gården i 2018.
Læs mere om Bent Madsens Gård

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for rollator- og kørestolsbrugere. Mindre dårligt gående kan med lidt støtte komme omkring. Alle bygninger er i én etage.

Parkering
Det er ikke muligt at parkere på gårdspladsen eller på gårdens jorde. Parkering må derfor ske i vejkanten. 

Kom trygt på rundvisning med Realdania By & Byg Klubben
Vi følger myndighedernes anbefalinger og retningslinjer og vil med en række nye tiltag skabe trygge rammer for vores deltagere: Vi har nedjusteret deltagerantallet på hver rundvisning og tilpasser, hvor det er nødvendigt, indholdet, så vi kan sikre god afstand mellem deltagerne. Vi indkøber tourguide-hovedtelefoner for at kunne efterleve dette og samtidig sikre den bedst mulige oplevelse. Vi vil desuden have skærpet opmærksomhed på god håndhygiejne.

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Arrangementer til dig