Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Et mesterværk til to - Halldor Gunnløgssons eget hus kl. 12.30

torsdag den 16. april kl. 12:30 - 13:30
Rungsted Strandvej 68, 2960 Rungsted Kyst
NB: Arrangementet kræver tilmelding

”Det er et af Nordens mest elegante huse og et af de vigtigste huse, der er bygget i de sidste 100 år.”

Sådan omtaler arkitektureksperten Michael Sheridan det hus, som arkitekten Halldor Gunnløgsson i 1958 byggede til sin kone Lillemor og sig selv, i bogen ”Mesterværker” (2011).

Huset, som er opført på en attraktiv strandgrund ved Rungsted Kyst, var en provokation, da det blev bygget; det er i princippet ét stort rum med transparente glasvægge og panoramaudsigt. Når man står i stuen, er Øresund lige udenfor, og fornemmelsen af havet bliver endnu kraftigere af, at gulvet overalt i huset er belagt med grå-grønne marmorfliser.

Huset rummer kun ganske lidt inventar, for arkitekturens renhed og samspillet mellem ude og inde var nok i sig selv, mente Gunnløgsson. Kontor, børneværelser eller gæsteværelse er der heller ikke noget af; det er et hus, som er tegnet til to personer, to elskende, så når Halldor Gunnløgssons børn overnattede, måtte de ligge på madrasser på gulvet i stuen.

Gunnløgsson var stærkt inspireret af den internationale modernisme, og huset har et stort slægtskab med nogle af det 20. århundredes mest hyldede værker. Gunnløggsson står desuden bag markante værker som Udenrigsministeriet, Gammel Holte Kirke og Tårnby Rådhus.

Program
Kl. 12.30 Introduktion til huset, arkitekten og restaureringen ved arkitekt og arkitekturformidler Dorthe Bendtsen.
Kl. 13.00 Vi ser nærmere på huset, haven og stranden.
Kl. 13.30 Arrangementet slutter

Huset er beboet og fuldt møbleret.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Gunnløgssons eget hus
Ejendommen er opført som et rent træhus mellem to hvidmalede, murede endegavle. Den blev fredet i 1989, og Realdania By & Byg købte huset i sommeren 2006. Huset fremstod ved overtagelsen fuldt autentisk i alle henseender.
Læs mere om Halldor Gunnløgssons eget hus

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her