Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Rundvisning på Nørre Vosborg - restaureringen og stedets sjæl

lørdag den 5. oktober kl. 10:00 - 12:00
Vembvej 35 , 7570 Vemb
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Herregården Nørre Vosborg er storslået natur og enestående arkitektur krydret med 800-års danmarkshistorie; men det er også fortællingen om den storstilede, fire år lange restaureringsindsats, der sikrede Vestjyllands fornemste herregård på kanten af totalt forfald.

Tag med Realdania By & Byg Klubben til Nørre Vosborg, der var blandt de 17 finalister til titlen ’Danmarks smukkeste herregård’ i 2018, og hør om det fire år lange arbejde med at få restaurering, transformation og nybyggeri til at forvandle den henfaldne herregård til et moderne hotel- og konferencecenter med stedets sjæl i behold.

Oplev bl.a. Gyldenstjernehuset opført i 1500-tallet, Riddersalens mange snedkerdetaljer, guldspejle og originale lysekroner, barok- og empirestuens historiske tapeter og kakkelovne, de gamle stråtækte ladegårde og den moderne hotelfløj tegnet af Arkitema. 

Nørre Vosborg blev omtalt første gang i 1200-tallet og var ejet af Kong Erik Menved. Gården har huset en række af Danmarks største adelsslægter, og dens historie er både lang og til tider grusom - ikke mindst grundet den barske, vestjyske natur, der dog også har tilført stedet sin helt særegne karakter.

Program
Kl. 10.00 Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Frants Frandsen, som stod i spidsen for restaureringen, tager dig med gennem de historiske stuer, stalde og sale og fortæller om den fire år lange restaureringsindsats og nyindretning af det komplekse anlæg. 
Kl. 12.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere og dårligt gående.

Bemærk
Arrangementet er et programpunkt i et weekendophold. Arrangementet gennemføres kun ved min. 20 solgte pladser til weekendopholdet pr. 1. september.

Transport og parkering
Det er gratis at parkere på Nørre Vosborg.

Nørre Vosborg
Du kan læse mere om Nørre Vosborg på deres egen hjemmeside: Nørre Vosborg

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her