Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Ballonhangaren undervejs - kl. 13.30

mandag den 30. september kl. 13:30 - 14:30
Ballonhangaren, Artillerivej 73 A-B, 2300 København S
NB: Arrangementet kræver tilmelding

De sidste mange måneder har Ballonhangaren på Islands Brygge været pakket ind i stillads både indvendigt og udvendig, imens håndværkere har knoklet for at udbedre skaderne på den 100 år gamle træbygning, som var i alvorlig fare for at kollapse.

Siden vi besøgte Ballonhangaren i foråret, er bygningen ’pakket ud’ og det smukke højloftede rum åbenbarer sig på ny. 

De op til ni meter lange brædder på hallens indervægge er blevet efterset, renset og udbedret, for trods dårligt vedligehold kunne mestendels af det oprindelige træ genbruges. Hangarens port, som Hærens enorme observationsballoner i sin tid blev bugseret igennem, er blevet genskabt, så den igen består af to store portblade, der åbnes via hjul, der kører på en skinne.

Ballonhangaren blev fredet af Kulturstyrelsen i 2014, og Realdania By & Byg købte i 2017 hangaren for at restaurere og sikre den for fremtiden og gøre den brugbar for nutiden. Ballonhangaren benyttes af Rideklubben Ridevenner - et fritidstilbud for børn og unge i Københavns Kommune.

Foruden restaureringen vil Realdania By & Byg opføre en multihal med ridebane, stald og halmlager ved siden af Ballonhangaren. Afslutningsvis bearbejdes landskabet omkring hangaren, så det bliver et grønt og rekreativt åndehul midt på Islands Brygge.

Program
Kl. 13.30 Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, viser rundt og fortæller om ballonhangarens funktioner gennem tiden, områdets historie, restaureringsprocessen og fremtidig brug. 
Kl. 14.30 Arrangementet slutter.

Find vej
Der er to indgange til Ballonhangaren fra Artillerivej. Se hvordan du finder hen til Ballonhangaren. 

Parkering ved ballonhangaren er ikke muligt. Parkér bilen på Islands Brygge eller i nærområdet og sæt tid af til en lille spadseretur. Du kan også tage metroen til Islands Brygge Station, som ligger ca. 15 minutters gang fra Ballonhangaren. 

Hvis du har svært ved at finde frem, kan du ringe til os på tlf.: 40 40 36 33

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Ballonhangaren
Ballonhangaren blev oprindeligt brugt til opbevaring af observationsballoner, som blev anvendt under artilleriets øvelser i præcisionsskydning, mens de tilstødende stalde blev brugt til opbevaring af de heste, der trak ballonerne ud af bygningen. I tilknytning til ballonhangaren ligger en baraklejr opført i 1880’erne – kendt som ’Ballonparken’ - hvor artilleri- og ballonmandskab var indkvarteret. 
Læs mere her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her