Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Oplev Clemmensens eget hus - forløberen for parcelhuset - kl. 12.30

tirsdag den 24. september kl. 12:30 - 13:30
Solbakkevej 57, 2820 Gentofte
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Ved første øjekast syner Karen og Ebbe Clemmensens hus af letbetonblokke og paptag ikke af meget. Men bevæger man sig indenfor, opdager man en lang række gennemarbejdede detaljer beklædt med smukke pastelfarvede, mondrianske mønstre.

Huset på Solbakkevej rummer også et væld af smarte løsninger, fx en luge i facaden til købmandsvarer, en lem i køkkenbordet til affald og et dæksel i cykelskuret til levering af koks direkte ned i fyrkælderen. Det er derfor ikke uden grund, at huset i dag betragtes som et stærkt personligt og visionært bud på rammen om det gode liv fra to personligheder i dansk arkitekturs guldalder.

Arkitektparret Karen og Ebbe Clemmensens eget hus fra 1953 var ikke blot banebrydende i sin samtid; det banede også vejen for det senere så populære parcelhus. Det var et hus, som kunne fungere og forandre sig gennem hverdagen, gennem livet og i harmoni med beboerne.


Program

Kl. 12.30 Arkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om huset, restaureringen og Clemmensen-parret. 

Kl. 13.00 Oplev huset og haven. 

Kl. 13.30 Arrangementet slutter. 

Der afholdes flere rundvisninger på dagen - se arrangementskalenderen


Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig.

Max. 2 pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Karen og Ebbe Clemmensens eget hus
Huset er tegnet og opført af Karen og Ebbe Clemmesen i 1953 som kombineret bolig og tegnestue. Huset, der på én gang kvalificerer sig med en raffineret form for beskedenhed og ligefremhed, er bevaringsværdigt i højeste kategori. Ejendommen ligger i smukke omgivelser ved den fredede Hundesømose i Gentofte Kommune. 
Læs mere om huset