Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Ilulissat Isfjordcenter undervejs – i ord og billeder

tirsdag den 4. februar kl. 17:00 - 18:30
Jarmers Plads 2, 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

”Sneuglen er landet og står nu med fødderne godt og solidt plantet på fjeldet. Nu skal den til at pudse sine fjer og gøre sig til for os alle sammen”. Sådan lød det fra arkitekt og projektleder Frants Frandsen, da Realdania By & Byg kunne holde rejsegilde på det kommende isfjordscenter i oktober 2019.

Kun fire måneder tog det at rejse Isfjordscentrets tonstunge skelet på en klippeafsats udenfor byen Ilulissat i Vestgrønland. Dermed er bygningen, der fra 2021 skal formidle områdets mange tusinder års natur- og kulturhistorie, for alvor ved at tage form.

Meterhøje glasfacader blev i løbet af efteråret monteret, og den midterste del af bygningen er nu lukket, så håndværkerne kan arbejde indenfor henover vinteren, hvor temperaturerne kommer ned på minus 45 grader.

Byggeriet af Isfjordscentret kræver is i maven og millimeterpræcision. Til foredraget fortæller projektleder i Realdania By & Byg, Frants Frandsen, som rejser til Grønland en gang om måneden for at følge byggeriet helt tæt, om den nervepirrende arbejdsproces og udfordringerne ved at bygge i arktiske egne. Oplægget krydres med private fotos af den enestående natur samt visualiseringer og video, der giver et godt indtryk af det kommende isfjordscenters udformning og indretning.

Om Ilulissat Isfjordscenter
Centeret, der opføres i et partnerskab mellem Realdania, Grønlands Selvstyre og Avannaata Kommunia og med Realdania By & Byg som bygherre, har form som en sneugles vingefang. Isfjordscentret er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter, som i 2016 vandt den internationale arkitektkonkurrence om byggeriet. Arbejdet med at opføre Isfjordscentret blev indledt i 2019 og forventes færdigt i sommeren 2021.
Læs mere her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her