Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

lørdag den 14. september kl. 13:30 - 15:00
Fyrvej 36, 9990 Skagen
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Skagen Grå Fyr er et af landets højeste og står endnu som et markant arkitektonisk vidnesbyrd om egnens barske natur, der var evigt nærværende i alle livets aspekter – dengang livet var hårdt og kort for de lokale sømænd, fiskere og deres familier.

Fyret er tegnet af arkitekten N.S. Nebelong i 1858. Fyret står på 429 lærkestolper, med en granitsokkel og krones af en smuk lanterne. Fyret var med sine 46 meter landets højeste i over 100 år. Det prægtige bygningsværk er et udtryk for fyrets hovedrolle på et både strategisk og udsat punkt i landet.

Fyret er opført sammen med embedsbolig for både en fyrmester og to fyrassistenter med hver deres familie samt nyttehave, prydhave og udhuse til både dyr og fornødenheder.

Hør arkivar ved Skagen Lokalhistoriske Arkiv, Hans Nielsen, fortælle om livet på fyret – dagligdagens mange opgaver, de store søulykker, de mange beboere og tidernes foranderligheder, der har medført ny teknologi, kongeligt besøg og ovenikøbet en tid som bordel.

Program
Kl. 13.30 Rundvisning i Skagen Grå Fyr med fortælling om livet på fyret ved Hans Nielsen fra Skagen Lokalhistoriske Arkiv.
Kl. 15.00 Arrangementet slutter.

Bemærkning
Arrangementet er et programpunkt i weekendopholdet i Skagen

Arrangementet afvikles kun, såfremt weekendopholdet gennemføres.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Fyret samt boligens førstesal er kun tilgængelige via en trappe, hvorfor arrangementet ikke er oplagt for kørestolsbrugere og gangbesværede. 

Transport og parkering
Der er etableret parkeringsplads ved Skagen Grå Fyr.

Al transport og parkering er for egen regning. 

Skagen Grå Fyr
Fyret og dets tilhørende bygninger er blevet restaureret og nyindrettet og genåbnet som formidlingscenter for områdets unikke fugle- og naturliv. Læs mere om fyret, restaureringen og se fotos her Skagen Grå Fyr

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her