Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

fredag den 13. september kl. 14:00 - lørdag den 14. september kl. 15:00
Hotel Plesner, Holstvej 8, 9990 Skagen
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Mens skagensmalerne gav Danmark en bid af Skagen, så gav arkitekten Ulrik Plesner Skagen en bid af Danmark. Nyd en sensommerweekend på toppen af Danmark i selskab med byens store mestre, når Realdania By & Byg Klubben tager til Skagen på rundvisninger, byvandring og besøg på Skagen Museum.

Plesner var arkitekten, der om nogen kom til at ’tegne’ Skagen. Med inspiration fra Englands Arts&Crafts-bevægelse og sin fine fornemmelse for stoflighed og materialer banede Plesner vejen for en ny arkitektur, der var tænkt indefra og ud. Plesner virkede over hele Danmark, men det var i Skagen, han var lykkeligst, og det var her, at han i 1900-tallets første årtier satte sit største præg.

I selskab med lokalguide Rita Eeg tager vi på byvandring og hører om arkitekten Ulrik Plesner og hans enorme indflydelse på Skagens arkitektur. Vi kommer også indenfor i Plesners absolutte hovedværk i byen, Havnemesterboligen fra 1905, der efter en omfattende restaurering igen fremtræder som på Plesners tid.

På dag to besøger vi Skagen Museum, der huser de mest berømte værker af Krøyer, Ancher, Tuxen, Drachmann og mange flere. I selskab med en af museets guider hører vi om de berømte og berygtede skagensmalere, hvis udfoldelser og eskapader vakte opstandelse langt ud over landets grænser, men hvis værker endnu står som noget af det ypperligste i dansk kunst.

Sidst på dagen kommer vi højt til vejrs, når vi besøger Skagen Grå Fyr. Fyret, hvis historie vidner om Skagens barske historie, rummer i dag Naturstyrelsens Fuglecenter, men oprindeligt var fyret og de tilstødende boliger hjem for en mængde mennesker, dyr og funktioner. Arkivar ved Skagen Lokalhistoriske Arkiv, Hans Nielsen, fortæller om livet på fyret dengang, hvor livet var hårdt og kort for de lokale.

Hotel Plesner i hjertet af byen danner en hyggelig og intim ramme om weekenden.

Program
14.00-15.00 Tjek ind på Hotel Plesner. Herefter kaffe og kage på hotellet.
15.00-16.00 Rundvisning i Havnemesterboligen ved historiker Troels Jeppesen, Realdania By & Byg.
16.00-17.00 Byvandring med fokus på Plesners arbejder i Skagen. 
19.00 Middag på Restaurant Pakhuset på Skagen Havn. 

Overnatning

08.00-10.00 Morgenmad. 
10.00-11.30 Rundvisning på Skagen Museum med en af museets guider. Der er mulighed for at blive på museet længere og selv se udstillingerne.
11.30-13.30 Frokost på egen hånd. 
13.30-15.00 Rundvisning i Skagen Grå Fyr med fortælling om livet på fyret ved Hans Nielsen fra Skagen Lokalhistoriske Arkiv.
15.00 Turen slutter.

Pris
Prisen er pr. person i et delt dobbeltværelse. Prisen indebærer rundvisning i Havnemesterboligen, overnatning og morgenmad samt kaffe og kage på Hotel Plesner, middag (drikkevarer er ikke inkluderet i prisen), entré og rundvisning på Skagen Museum samt rundvisning i Skagen Grå Fyr.

Enkeltværelsestillæg er 500 kr. (se bemærkninger).

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere og stærkt gangbesværede grundet bygningerns karakter og indretning.  

Transport og parkering
Der findes en parkeringsplads umiddelbart ved siden af Havnemesterboligen. Se på kort

Der er få parkeringspladser ved hotellet, men det er muligt at parkere ved SuperBrugsen på Chr. X’s Vej og gå 3 min. til hotellet. Se her på kort

Der findes ingen almindelige parkeringspladser i relation til Skagen Museum. Man kan evt. gå fra hotellet, det tager ca. 10 min. Alternativt kan man parkere i området – se museets egne anbefalinger her .

Der er etableret parkeringsplads ved Skagen Grå Fyr.

Al transport og parkering er for egen regning.

Adresser og links 
Havnemesterboligen – Vestre Strandvej 10, 9990 Skagen.
Hotel Plesner - Holstvej 8, Skagen.
Skagen Museum - Brøndumsvej 4, 9990 Skagen.
Skagen Grå Fyr - Fyrvej 36, 9990 Skagen.

Bemærkninger
Har du særlige krav til middagen, bedes du oplyse om dette i notatfeltet ved køb af billetter.
Ønsker du enkeltværelse, bedes du ligeledes oplyse om dette i notatfeltet ved køb af billetter. Enkeltværelsestillægget vil blive opkrævet på hotellet ved tjek ud.

Arrangementet gennemføres kun med min. 20 tilmeldte pr. den 9. august

Forlæng opholdet
Ønsker man at tilkøbe en ekstra overnatning og bruge flere dage på Skagen, så kan dette aftales individuelt med hotellet.

Skagen rummer en lang række oplevelser af enhver art – læs mere om Skagen her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her