Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Arne Jacobsens ikoniske funkisvilla - kl. 12.30

tirsdag den 3. marts kl. 12:30 - 13:30
Gotfred Rodes Vej 2, 2920 Charlottenlund
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arkitekternes første huse står altid og vibrerer på en helt særlig måde. De emmer ofte af en næsten barnlig begejstring for fremtiden og det nye, men samtidig har de noget af det gamle med sig. Det gælder også for Arne Jacobsens hus i Charlottenlund, som han tegnede og opførte til sig selv og sin familie i 1929. 

Indretningen var gammeldags, men ventilationsanlæggene under vindueskarmene, de særlige messingbakker til urtepotter, stålbordpladerne i køkkenet og den skibsagtige jerntrappe til tagterrassen var klare moderne elementer. 

Den markante funkisvilla med sin skarpskårne bygningskrop, flade tage og hvidmalede betonmure er Arne Jacobsens første eksempel på en bebyggelse med inspiration fra funktionalismen, og huset står i dag som et ikon for Jacobsens internationale periode.

Program
Kl. 12.30 Kunst- og arkitekturhistoriker Astrid Weiss fra Realdania By & Byg fortæller om huset, restaureringen og Arne Jacobsens liv.
Kl. 13.00 Vi ser nærmere på huset, haven og tegnestuen.
Kl. 13.30 Arrangementet slutter.


Tilmelding
Arrangementet er kun for medlemmer.  Er du ikke medlem, kan du tegne et medlemskab i boksen til højre. Max. 2 pladser til klubpris pr. medlem undtagen erhvervsmedlemmer. 

Praktisk info
Huset er udlejet til privat bolig og derfor møbleret på tidspunktet for arrangementet. Det er derfor ikke tilladt at fotografere huset indvendigt under rundvisningen.

Om huset
Villaen fungerede som hjem og arbejdsplads for Arne Jacobsen frem til 1943, hvor han flygtede til Sverige sammen med tusindvis af andre danske jøder. Bygningen blev fredet i 1987 og regnes som et ikon for Arne Jacobsens internationale periode.
Læs mere her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her