Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Magt, middelalder og moderne arkitektur i kongebyen Vordingborg

onsdag den 19. juni kl. 10:00 - 12:00
Algade 97, 4760 Vordingborg
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev ruinen af en af Danmarks største kongeborge fra toppen af Gåsetårnet, når vi i anledning af 800-året for Dannebrog tager til Vordingborg og besøger Danmarks Borgcenter og nabobygningen Kornerups Rådhus, som med sine nygotiske træk og moderne tilbygning forbinder fortid og nutid. 


For 800 år siden dalede Dannebrog under slaget i Estland den 15. juni 1219 ned i armene på Valdemar Sejr, som tog flaget med hjem til Vordingborg Slot. Sådan går sagnet om det danske flags fødsel. Tag med til Danmarks magtcentrum i middelalderen - og oplev bl.a. Dannebrog anno 1219 og arkitekt Kornerups rådhus opført i 1845 i vadestedet mellem enevælde og folkestyre, hvor fortidens fortællinger hvisker med i arkitekturen. 


Vi dykker ned i rådhusets 170 år lange historie med ombygninger og skiftende udseende og kommer indenfor i Danmarks Borgcenters udstilling i anledning af 800-året for Dannebrog. Her ser vi bl.a. en ny rekonstruktion af Dannebrog, som det kunne have set ud i 1219. 


Dagens program afsluttes med en tur på tværs af slotsruinen, der er blandt de fineste og bedst bevarede fortidsminder fra den danske middelalder, og en tur op i det 26 meter høje Gåsetårn, hvor man kan overskue ruinerne af den imponerende fæstning, der havde ni tårne, 12 halvtårne, voldgrave og en 770 meter lang ringmur, da den var størst.

Program
Kl. 10.00 Rundvisning i Kornerups Rådhus i selskab med historiker og arkitekturformidler Troels Jeppesen fra Realdania By & Byg.
Kl. 10.45 Besøg i Danmarks Borgcenter med faglig leder Nanna Holm, som bl.a. fortæller om den aktuelle udstilling om 800-årsdagen for Dannebrog.
Kl. 11.30 Vi tager en tur op i Gåsetårnet.
Kl. 12.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Kornerups rådhus
Rådhuset er opført 1843-45 af kongelig bygningsinspektør Peter Ernst Iver Kornerup. Realdania By & Byg købte det fredede rådhus i 2009 og har siden gen-nemført en omfattende restaurering. Bagved rådhuset lå der ved Realdania By & Bygs overtagelse en arrest fra 1896. Den er i dag revet ned og erstattet af en moderne bygning delvist gravet ned i jorden. 

Kornerups Rådhus er blevet kaldt et af periodens smukkeste rådhuse og er et af i alt seks rådhuse i Danmark, som Realdania By & Byg ejer og har restaureret for at sikre dem for eftertiden.

Læs mere om Kornerups Rådhus her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her