Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Ballonhangaren på Islands Brygge kl. 14 - AFLYST

mandag den 21. september kl. 14:00 - 15:00
Ballonhangaren, Artillerivej 73 A-B, 2300 København S
NB: Arrangementet kræver tilmelding

ARRANGEMENTET ER AFLYST
Ballonhangaren på Islands Brygge, opført i 1917, er en sjælden bygning, der formentlig kun findes to af i hele Europa. Den er samtidig et vidnesbyrd om en særlig epoke i dansk militærhistorie, hvor krudt og kugler fløj hen over Amager Fælled.

Den højloftede træbygning med den gigantiske port var meget medtaget, da Realdania By & Byg i 2017 købte den og de tilhørende bygninger. Knækkede tagspær og sætningsskader prægede Ballonhangaren, som var i alvorlig fare for at kollapse under sin egen vægt.

Efter halvandet års restaurering kunne Realdania By & Byg den 1. december 2019 indvie Ballonhangarens store hal, som i dag fungerer som ridehal for Rideskolen Ridevenner - et kommunalt fritidstilbud til børn og unge mellem 10 og 17 år.

Siden da har arbejdet på den øvrige ejendom stået på: I tilknytning til Ballonhangaren bygger Realdania By & Byg et nyt ridecenter med 30 nye hestebokse, foderrum, saddelrum og en ekstra indendørs ridebane, der skal erstatte rideklubbens udtjente staldbygninger. Desuden skal arealet mellem Ballonhangaren og den nye hal indrettes med udendørs ridebane og opholdssteder. Når hele projektet er færdigt i 2021, inviterer Realdania By & Byg igen til åbent hus.

Læs mere om Ballonhangaren

Program
Kl. 14.00 Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, viser rundt i Ballonhangaren og fortæller om restaureringen og Ballonhangarens funktioner gennem tiden. Per Troelsen giver desuden en update på byggeriet af det nye ridecenter, som vi betragter igennem byggehegnet. 
Kl. 15.00 Arrangementet slutter 

Find vej
Ballonhangaren ligger ikke på selve Artillerivej, men på en sti, som starter ved Artillerivej nr. 59 og 71. Se rute på billede i toppen.

Parkering og offentlig transport
Det er ikke muligt at parkere ved Ballonhangaren. Parkér bilen på Islands Brygge, fx gaden Kigkurren eller på p-pladsen ved Netto på Axel Heides.
Du kan også tage metroen til Islands Brygge Station, som ligger ca. 10-15 minutters gang fra Ballonhangaren. 

Hvis du har svært ved at finde frem, kan du ringe til os på tlf.: 40 40 36 33

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her