Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Landsted tegnet af dansk arkitekturs farveglade førstemand kl. 12.30

onsdag den 26. februar kl. 12:30 - 13:30
Valnøddevænget 10, 3000 Helsingør
NB: Arrangementet kræver tilmelding

De fleste husker ham nok bedst for de store boligbebyggelser som Vestersøhus og Dronningegården i København. Atter andre vil koble hans navn til det store gule murstensbyggeri, der udgør Aarhus Universitet. Men allerede som 23-årig tegner den senere så betydningsfulde danske arkitekt Kay Fisker et helt særligt landsted i Snekkersten.

I husets arkitektur kombinerer Fisker nyklassicisme og engelsk cottage-stil med nordiske byggetraditioner. Landstedet peger på den måde frem mod Bedre Byggeskik-bevægelsens fremkomst ti år senere og har dermed arkitekturhistorisk betydning som spire for en ny arkitektonisk stilretning.

Ejendommen står i dag som et overbevisende monument over en af de helt store fornyere inden for dansk arkitektur – en fornyer, der ikke var bange for at vedkende sig sine historiske rødder.

Fiskers oprindelige hus har selvfølgelig undergået forandringer gennem sin hundredårige levetid, men arkitektens intention er igen meget nærværende, efter Realdania By & Byg i 2014 overtog og restaurerede ejendommen for at tilbageføre husets karakterfuldhed i plan, farve og detalje.

Bemærk: Huset er beboet og fuldt møbleret.

Program
Kl. 12.30 Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen giver en fælles introduktion til Kay Fisker, landstedet, omgivelserne og restaureringen.
Kl. 13.00 Vi ser nærmere på husets mange fine detaljer, såsom hvælvede lofter, karakterfulde farver, fyldningsdøre, smedejernsaltaner, træ- og klinkebelagte gulve i individuelle mønstre og stuens kalorifere-ovn beklædt med hollandske kakler.
Kl. 13.30 Arrangementet slutter.

Der afvikles flere rundvisninger på dagen.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere eller gangbesværede.

Om Kay Fiskers landsted
Landstedet blev bygget til pumpefabrikant J.W. Friis i 1917 - en tid, hvor det bedre borgerskab fik mulighed for at etablere fritidsboliger uden for byen. Det 251 kvadratmeter store hus, der oprindeligt var sommerbolig, blev fredet i 1988. Realdania By & Byg købte ejendommen i 2014, og den har siden 2016 været lejet ud til privat beboelse.
Læs mere her

 

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her