Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Bag om Realdania By & Byg

tirsdag den 14. april kl. 16:30 - 18:30
Jarmers Plads 2, 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Midt i København tårner en ni etagers marmorbeklædt bygning sig op med ryggen mod Ørstedsparken og fronten vendt imod H.C. Andersens Boulevard og det trafikale vildnis, der omspænder huset.

Den høje, slanke bygning på Jarmers Plads er mere end bare en bygning. Den er et af de første moderne kontorhuse i Danmark og tilmed et fornemt et af slagsen med raffinerede materialer som marmor, bronze og messing, som i tidernes morgen høstede anerkendelse fra selveste Arne Jacobsen.

Men den er også fortællingen om Københavns udvikling, realkredittens opståen og stiftelsen af foreningen Realdania og datterselskaberne Bolius og Realdania By & Byg.

Få hele historien om foreningen, filantropien, den højmodernistiske kontorbygning og ikke mindst Realdania By & Byg, som fører Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet gennem ejerskab af bygninger og arealer til byudvikling.

Program
Kl. 16.30 Arkitekturformidler, Mette Rabølle Sørensen, fra Realdania By & Byg fortæller om kontorbygningens arkitektur og baggrunden for navnet ’Jarmers Plads’.
Kl. 17.10 Kaffe og kage og mulighed for at se bestyrelseslokalet og pejsestuen.
Kl. 17.30 Vicedirektør i Realdania By & Byg Peter Kjølby fortæller om foreningen og om Realdania By & Bygs arbejde med at udvikle og bevare historiske bygningsværker, arealudvikling og eksperimenterende nybyggeri med konkrete eksempler fra porteføljen.
Kl. 18.30 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Jarmers Plads 2
Ejendommen blev opført i 1956-59 og består af flere sammenføjede bygningsvolumener på i alt 13.000 m2. Fine detaljer og gedigne materialer præger byg-ningen, som er beklædt med naturstensplader af lysegrå, norsk marmor fra top til tå. De mange vinduer er udført med udvendige forsatsrammer af bronze, og flere steder mødes irret kobber med varmt træ. Huset ejes af Realdania By & Byg og er i dag lejet ud til Realdania samt medieselskabet SBS Discovery.
Læs mere her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her