Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Glasalstrup genskabt

onsdag den 17. august kl. 13:30 - 14:15
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Et tusind kvadratmeter stort betongitter svævende over en let glasboks. Den markante administrationsbygning i Hasselager, som blev støbt på stedet i 1965, var et nybrud i dansk betonbyggeri og erhvervsarkitektur. Nu er bygningen restaureret. Oplev resultatet på en onlinerundvisning i Danmarks måske første søjleløse storrumskontor.

Tre års restaurering er slut, og Glasalstrups rå betonkonstruktion står nu knivskarp. Men vigtigst af alt: Betonens levetid er blevet forlænget, og dermed er en af de mest markante ejendomme blandt 60’ernes og 70’ernes erhvervsarkitektur af høj arkitektonisk kvalitet bevaret for eftertiden. 

Nu skal den tidligere administrationsbygning for glasfirmaet J.A. Alstrup udlejes, men inden da kan du nå at opleve resultatet af restaureringen og blive klogere på, hvordan man bevarer et mesterværk i beton, og hvor i verden man går hen, når man skal fremskaffe hessian.

Den fine glaskasse under det monumentale betongitter var i 2018, da Realdania By & Byg overtog ejendommen, ombygget til ukendelighed. Men nu er den ført tilbage til sit oprindelige udtryk: Et knap tusind kvadratmeter søjleløst storrumskontor, der udgjorde et af de første – måske det første – af sin slags i Danmark.

Storrumskontoret har fået etableret nye tidssvarende lofter efter samme arkitek-toniske og tekniske greb som det oprindelige, og husets kerne med toilet, anretterkøkken og nedgang til kælderen har fået sin oprindelige vægbeklædning tilba-ge: Hessian og fyrretræslameller i ægte 60’er-stil. Desuden er det oprindelige gulvtæppe af kvadratiske fliser i gråbrun nålefilt genskabt og danner igen et karakteristisk skakternet mønster.

Program
Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, tager os med gennem bygningen og fortæller om dens arkitektur, historie og arbejdet med restaureringen. Du har mulighed for at stille spørgsmål undervejs via vores chatfunktion.

Om Glasalstrup
Administrationsbygningen Glasalstrup, tegnet til glasvirksomheden J.A. Alstrup i 1965 af arkitekt Knud Blach Petersen, er et eksempel på dansk betonarkitektur, når den er allerbedst. Men 50 års vejr og vind har sat deres tydelige spor på de rå overflader. Det er baggrunden for, at Realdania By & Byg i 2018 købte og restaurerede Glasalstrup. Nu skal ejendommen udlejes. 
Læs mere om ejendommen

Sådan deltager du
Før rundvisningen modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på.
Vi sender live onsdag den 17. august kl. 13.30-14.15. Udsendelsen kan ses af tilmeldte i op til 24 timer efter, at vi har sendt live.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.