Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Bakkekammen 40: Et af landets fineste Bedre Byggeskik-huse

torsdag den 2. maj kl. 17:00 - 18:30
Bakkekammen 40, 4300 Holbæk
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Rundvisningen kl. 15.00 er udsolgt. Køb billet til kl. 17.00

I efteråret 2018 afsluttede Realdania By & Byg restaureringen af Bakkekammen 40, der regnes for et af landets fornemste eksempler på arkitekturretningen Bedre Byggeskik.

Rundvisningen sker i selskab med projektlederen, som stod i spidsen for den to år lange restaurering, og undervejs fortælles anekdoter om dengang i begyndelsen af 1900-tallet, da huset blev bygget til byens grosserer, som flyttede ind på de 600 kvm med herskab og tjenestefolk.

Med til historien hører også den 5.000 kvm store fredede have, der typisk for tiden er anlagt symmetrisk omkring en akse med stringent parterrehave i midten og 'vild' natur med slyngede stier omkring.

Bedre Byggeskik
Bedre Byggeskik-bevægelsen, som blev stiftet i 1915, arbejdede i over 50 år på, at der i dansk byggeri blev lagt vægt på høj kvalitet, gedigne materialer, godt håndværk og harmoniske proportioner - uden alskens påklistrede dekorationer og udsmykninger.

Holbæk-arkitekten Ivar Bentsen blev en af drivkræfterne bag Bedre Byggeskik-bevægelsen. Livet igennem brændte han for at dyrke det gode håndværk, højne bygningskulturen og uddanne tidens unge håndværkere og arkitekter. Hans hovedværk, Bakkekammen 40, der er opført i 1917, ligger i dag som kronen på værket, næsten uberørt af tiden og idag nænsomt restaureret. 

Program
Kl. 15.00 Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, tager deltagerne med rundt i villaen og fortæller undervejs om husets historie og restaureringen.
Kl. 16.30 Arrangementet slutter. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Bakkekammen 40 er desværre ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere. Husets førstesal er kun tilgængelig via en trappe, som kan være en udfordring for gangbesværede.  

Om Bakkekammen 40
Ejendommen er opført i 1917 og er en af landets fornemste bevarede eksempler på Bedre Byggeskik-arkitekturen. 
Læs mere om Bakkekammen 40

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her