Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Åbent hus i Det Grå Fyr i Skagen

søndag den 11. december kl. 13:00 - 17:00
Fyrvej 36, 9990 Skagen
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Realdania By & Bygs restaurering af Det Grå Fyr i Skagen og fyrmesterboligen er nu afsluttet. Kom ind og oplev det historiske hus, før det i 2017 genåbnes af den kommende lejer Naturstyrelsen som et moderne naturformidlingscenter. Arrangementet er gratis. Alle er velkomne.

Program
13.00–17.00 Åbent hus for alle interesserede. Tilmelding ikke nødvendig

Et ikonisk fyrtårnsanlæg 
Restaureringen af fyrmesterboligen og sidebygningerne har haft som mål at genoprette bygningernes ydre udtryk, så det samlede anlæg med fyrtårnets gråbrune murværk og de nymalede sandstensfarvede sidebygninger igen spiller sammen med landskabet og naturens smukke, naturlige farvespil. Indvendig er den oprindelige ruminddeling så vidt muligt genskabt, ligesom rummene er farvesat efter farvearkæologiske undersøgelser. Når bygningerne åbner for offentligheden, vil de besøgende derfor møde de stærke farver, som var fremherskende i midten af 1800-tallet, hvor bygningerne var fuld af liv fra fyrmesteren og de to fyrpassere, som boede i bygningerne med deres familier og kok og barnepige. 

Bag den omfattende restaurering står Realdania By & Byg, som i 2014 købte hele komplekset med fyrtårn, fyrmesterbolig og sidebygninger for at bevare et af de mest vellykkede og mest velbeliggende fyrtårnsanlæg i Danmark og for at sikre en økonomisk bæredygtig fremtid. Fyrtårnet og de øvrige bygninger indgår nu i Realdania By & Bygs samling af historiske ejendomme. 

Det Grå Fyr i Skagen
Fire år og 200.000 rigsdalere. Så lang tid tog det, og så meget kostede det, da det grå fyr i Skagen blev opført i 1858. Uden egen anløbshavn var det både besværligt og tidskrævende at transportere byggematerialer frem. Siden har fyret med sine 46 meter regeret over Grenen. Fyret, fyrmesterboligen og sidebygningerne er tegnet af den danske arkitekt N.S.Nebelong, der bl.a. også er kendt for Tranekær Slot, brygger Jacobsens villa i Valby og Vridsløselille Statsfængsel. 
Læs mere om Det Grå Fyr i Skagen

Forlæng oplevelsen
Medlemmer af Realdania By & Byg Klubbenkan tage en overnatning på Hotel Plesner i Skagen med rabat.
Læs mere om ophold på Hotel Plesner

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her