Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Jørgen Varmings eget hus

Georg Gearløs i Gentofte – Varmings eget hus

tirsdag den 24. januar kl. 15:30 - 16:30
Skovvej 35A, 2820 Gentofte
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Danmarks første emhætte, en gigantisk hæve-sænke-facade af glas, en skakt til vasketøj og et fleksibelt køkkenalrum, der blev indrettet længe før, begrebet "køkkenalrum" overhovedet var opfundet. Velkommen til ingeniør Varmings hus fra 1952 fyldt med avancerede løsninger og finurligheder.

Det er helt på sin plads, at ingeniør Jørgen Varmings eget hus er omtalt i arkitektureksperten Michael Sheridans bog ”Mesterværker” og i tv-programmet ”Enestående nordiske huse” vist på DRK. Huset fra 1952, som blev til i et tæt samarbejde mellem Varming og arkitekterne Eva og Nils Koppel, er et af hovedværkerne inden for nordisk villabyggeri. 

Som en geometrisk skulptur i gule sten, teak og glas skuer Varmings usædvanlige villa ud over Hundesømosen i Gentofte. Opholdsstuen med dobbelthøjde, et "svævende" indskudt plateau og væg til væg hejsevindue er blevet kaldt en af de mest vellykkede modernistiske rumdannelser i dansk arkitektur.

Udover at være et arkitektonisk højdepunkt er villaen samtidig et studie i usædvanlig ingeniørkunst. Jørgen Varming udstyrede huset med et væld af avancerede løsninger, fx et varmesystem, hvor varm luft via kanaler under gulvet bliver blæst op gennem riste under vinduerne, en emhætte, som formodentligt var landets første, en skakt til vasketøj fra køkkenet til kælderen, specialdesignede skydedøre samt et køkkenalrum, der blev udtænkt og skabt, længe før begrebet "køkkenalrum" overhovedet var opfundet. Læs mere om huset her

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen viser huset frem og fortæller om arkitekturen og restaureringen. Efterfølgende kan man selv gå rundt i huset. Arrangemetnet varer en time. Huset er mellem lejere og er derfor tomt. Det er tilladt at tage billeder. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer, som kan købe op til 10 billetter. 

Onlinerundvisning
Hvis du ikke har mulighed for at deltage i den fysiske rundvisning i huset, kan du også tilmelde dig onlinerundvisningen den 25. januar 2023. Der er mulighed for spørgsmål undervejs.

Parkering
Det er ikke muligt at parkere på ejendommen. Parkerng skal foregå på de omkringliggende villaveje.