Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Georg Gearløs i Gentofte – Varmings eget hus

onsdag den 25. januar kl. 15:00 - 16:00
Skovvej 35A, 2820 Gentofte
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Danmarks første emhætte, en gigantisk hæve-sænke-facade af glas, en skakt til vasketøj og et fleksibelt køkkenalrum, der blev indrettet længe før, begrebet "køkkenalrum" overhovedet var opfundet. Velkommen til ingeniør Varmings hus fra 1952 fyldt med avancerede løsninger og finurligheder.


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Ingeniør Jørgen Varming var og ville i dag blive betegnet som en af de største i sit felt. Hans eget hus i Gentofte blev omtalt i både nationale og internationale tidsskifter, da det blev opført i 1952. Og manden bag indarbejdede ingeniørløsninger, som var med til at understøtte arkitekturen. Ingeniørløsninger, som var så opfindsomme, at de stadig den dag i dag bliver set på som geniale. Huset fra 1952, som blev til i et tæt samarbejde mellem Varming og arkitekterne Eva og Nils Koppel, er et af hovedværkerne inden for nordisk villabyggeri. 

Som en geometrisk skulptur i gule sten, teak og glas skuer Varmings usædvanlige villa ud over Hundesømosen i Gentofte. Opholdsstuen med dobbelthøjde, et "svævende" indskudt plateau og væg til væg hejsevindue er blevet kaldt en af de mest vellykkede modernistiske rumdannelser i dansk arkitektur.

Udover at være et arkitektonisk højdepunkt er villaen samtidig et studie i usædvanlig ingeniørkunst. Jørgen Varming udstyrede huset med et væld af avancerede løsninger, fx et varmesystem, hvor varm luft via kanaler under gulvet bliver blæst op gennem riste under vinduerne, en emhætte, som formodentligt var landets første, en skakt til vasketøj fra køkkenet til kælderen, specialdesignede skydedøre samt et køkkenalrum, der blev udtænkt og skabt, længe før begrebet "køkkenalrum" overhovedet var opfundet. Læs mere om huset her

Program
Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen viser huset frem og fortæller om arkitekturen og restaureringen. Efterfølgende kan man selv gå rundt i huset. Arrangementet varer en time. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer, som kan købe op til 10 billetter. 

Parkering
Det er ikke muligt at parkere på ejendommen. Parkering skal foregå på de omkringliggende villaveje. 

Arrangementer til dig