Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Gammelby Mølle – følg restaureringen

onsdag den 23. august kl. 15:00 - 16:30
Gammelby Møllevej 62, 7000 Fredericia
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Restaureringen af den 200 år gamle vandmølle, Gammelby Mølle, er godt igang. Hør om projektet og oplev bygningerne, når arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg Lise Christensen viser rundt og fortæller om det igangværende arbejde med at genoprette og sikre bindingsværksgården, stuehuset og omgivelserne med gårdsplads, mølledam og landbohave. 

Er du medlem af Realdania By & Byg Klubben, kan du komme helt tæt på arbejdet med at restaurere og bevare Gammelby Mølle og dens fortælling i selskab med arkitekt Lise Christensen, der gennem sit arbejde i Realdania By & Bygs driftsafdeling er en del af holdet omkring genoprettelsen af den fredede ejendom.

Realdania By & Byg Klubben besøger møllen, mens arbejdet er godt i gang. Vi ser stuehuset, hvor malerne genskaber de historiske farver, avlsgården, hvor bindingsværket bliver udluset og tavlene genopbygget samt hører om gårdens fortid og fremtid.

Historien om Gammelby Mølle, der ligger smukt i det kuperede terræn i Elbodalen mellem Vejle og Fredericia, går helt tilbage til 1579. De nuværende bygninger er opført i 1827 og senere. Siden mølledriften stoppede, og møllen blev fredet, har avlsgården dog fået lov at forfalde.

Realdania By & Byg købte møllen i 2021 for at sikre det samlede kulturmiljø og dets fortælling om en før-moderne industri. Målet er at bevare historien og bygningerne, men samtidig give avlsgården nyt liv.

Program
I selskab med arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Lise Christensen, og Realdania By & Byg Klubbens vært, kommer du med rundt på hele ejendommen og hører om restaureringen. Turen rundt tager ca. halvanden time.


Mødested
Vi mødes på gårdspladsen ved stuehuset.

Parkering
Parkering skal ske i vejkanten. Det er ikke muligt at parkere på gårdspladsen.

Tilgængelighed
Hverken husene eller gårdspladsen er for dårligt gående.

Praktisk
Vi anbefaler praktisk fodtøj.
Gammelby Mølle er en aktiv byggeplads. Dette kan have indvirkning på turen af sikkerhedsmæssige hensyn. 

Arrangementer til dig