Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Poul Erik Thyrrings eget hus undervejs

mandag den 19. juni kl. 15:00 - 16:00
Skjernvej 65, 7400 Herning
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Tag med Realdania By & Byg Klubben til Poul Erik Thyrrings brutalistiske enfamiliehus fra 1969 i selskab med arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, der fortæller om restaureringsprojektet. Oplev huset, der næsten er færdigrestaureret og hør om alle overvejelserne for at nå målet. 

Poul Erik Thyrrings eget hus repræsenterer dansk organisk brutalisme. Det brutale knytter sig til brugen af ”rå” materialer og utilslørede konstruktioner. Huset repræsenterer en stil og en arkitekt, som med kontrær ærlighed, fællesskabsånd og nærvær satte sit tydelige aftryk på ”Velfærdsdanmark” med værker som Panum i København, Københavns Universitet på Amager og Hovedkontoret for Jysk Grundejerkreditforening i Herning. 

Hans eget hus med grø bølgeeternitplader på rødmalet træværk og et indre af gasbetonsten og rå beton kan virke meget fremmed, som det ligger midt i skoven. Men der ligger en følsomhed og en ærlighed bag hvert valg. Og husets kompromisløshed afspejler arkitekten Thyrring til fingerspidserne. 

Realdania By & Byg har ejet huset siden 2021. Gennem et år har huset været under restaurering, som især har fokuseret på facaden, indvendige malingslag og ikke mindst naturen omkring huset. Oplev huset næsten færdigrestaureret, og hør arkitekt Per Troelsen, som har stået i spidsen for arbejdet, fortælle om, hvorfor betongulvet skal behandles som et trægulv fra renæssancen, hvordan man på én gang bevarer og moderniserer et køkken fra 1970'erne, og hvordan man restaurerer et hus med 10 forskellige typer facade. 

Læs mere om Poul Erik Thyrrings eget hus

Online rundvisning
Vil du vide mere om huset, men er forhindret i at møde fysisk op, kan du i stedet tilmelde dig den virtuelle rundvisning i Poul Erik Thyrrings hus.

Program
Arkitekt og projektelder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, viser rundt og fortæller om huset og restaureringen. Der vil være mulighed for selv at gå rundt og opleve huset. Arrangementet varer ca. 1 time.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke oplagt til kørestolsbrugere eller dårligt gående.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer, som kan købe op til 10 billetter.

Praktiske bemærkninger
Huset er under restaurering og derfor en aktiv byggeplads. 

Der er desværre ikke noget toilet eller vand i huset. 

Vi anbefaler praktisk fodtøj, da området omkring huset er ujævnt og sandet. 

Det er ikke muligt at parkere eller køre helt op til huset. På kortet kan I/du se, hvor vi foreslår, at I/du parkere, hvis I/du kommer i bil. Den markerede røde rute op til huset tager ca. 5 min til fods. (Se kort)

Arrangementer til dig