Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Poul Erik Thyrrings eget hus undervejs

onsdag den 22. februar kl. 15:00 - 16:00
Skjernvej 65, 7400 Herning
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Tag med Realdania By & Byg Klubben til Poul Erik Thyrrings brutalistiske enfamiliehus fra 1969 i selskab med arkitekt Per Troelsen, der fortæller om restaureringsprojektet og viser huset frem, mens restaureringen er i gang.

Poul Erik Thyrrings eget hus er opført i 1969 og ligger naturskønt på en meget stor grund. Huset har været i familiens eje siden opførelsen og er meget lidt ændret siden. I 2021 købte Realdania By & Byg huset. I efteråret 2022 indledtes restaureringen af huset. Første skridt var sanering af de aldrene asbestholdige bølgeeternitplader. Arbejdets karakter tillod ikke besøgende på byggepladsen.

Realdania By & Byg Klubben besøger huset i det tidlige forår 2023, hvor håndværkerne tager fat på de indvendige arbejder, der skal bringe husets 70’er stemning frem i lyset, sikre bedre varmeforsyning og friske huset op. Forude venter også et større anlægsarbejde omkring huset, hvor naturen med tiden har fået overtaget.

Hør også Per Troelsen fortælle om arbejdet med facaden og udskiftning af de grå eternitplader. Arbejdet har kastet nyt lys over husets konstruktion samt fremtidssikret huset med bedre isolering og færre pelsdyr.

Program
Arkitekt Per Troelsen viser rundt og fortæller om huset og restaureringen. Der vil være mulighed for selv at gå rundt og opleve huset. Arrangementet varer ca. 1 time.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke oplagt til kørestolsbrugere eller meget dårligt gående.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer, som kan købe op til 10 billetter.

Mere om Poul Erik Thyrrings eget hus
Poul Erik Thyrrings eget hus repræsenterer dansk organisk brutalisme. Det brutale knytter sig til brugen af ”rå” materialer og utilslørede konstruktioner. Huset repræsenterer en stil og en arkitekt, som med kontrær ærlighed, fællesskabsånd og nærvær satte sit tydelige aftryk på ”Velfærdsdanmark” med værker som Panum i København, Københavns Universitet på Amager og Hovedkontoret for Jysk Grundejerkreditforening i Herning. 

Læs mere om Poul Erik Thyrrings eget hus

Online rundvisning
Vil du vide mere om huset, men er forhindret i at møde fysisk op, kan du i stedet tilmelde dig den virtuelle rundvisning i Poul Erik Thyrrings hus.

Praktiske bemærkninger
Huset er under restaurering og derfor en aktiv byggeplads. Deltagere kan ikke forvente, at der er vand og varme i huset, eller at toiletterne fungerer.

En del af arrangementet foregår udendørs.

Man kan ikke parkere ved huset. Parkering skal foregå langs landevejen. Derpå skal man gå ca. 5 min ad en skovvej. Alle deltagere modtager en mail ca. 1 uge før arrangementet starter med præcisering af parkeringsforhold.