Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Støberihallerne i Præstø undervejs

onsdag den 7. juni kl. 15:30 - 16:30
Adelgade 18B, 4720 Præstø
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Få direkte indsigt i transformationen af et stykke dansk industriarkitektur. Oplev første led i restaureringsprocessen af Støberihallerne i Præstø med arkitekt Anders Brüel.

NB: Har du tidligere deltaget i en rundvisning i støberihallerne? Så skal du være opmærksom på, at byggestarten er blevet udsat, hvorfor hallerne ligner sig selv meget i forhold til sidste gang, du var med. 

Udfordringerne og de faglige beslutninger står i kø, når arkitekter og håndværkere skal omdanne Præstøs gamle jernstøberi til moderne kulturhus.   

  • Hvordan sikrer vi de porøse jernsøjler fra 1800-tallet?
  • Hvordan bevarer vi det oprindelige shedtag?
  • Hvordan genopfører vi den sammenstyrtede hal i relation til resten?

Støberihallerne er opført i 1887, hvor jernindustrien var i en rivende udvikling, og støberier dukkede op i næsten hver en by. Ejendommen er i dag et af ganske få eksisterende industrianlæg, hvor fortidens arkitektur, intention og væsen endnu er til at se. Men bygningerne kræver kærlighed – meget kærlighed!

En hal er styrtet sammen, og de øvrige er tæt på kollaps. Realdania By & Byg købte Støberihallerne i Præstø i 2020 med det formål at sikre bygningernes arkitektur og fortælling men samtidig også finde et nyt formål til det funktionstømte industrianlæg, så der kan skabes en bæredygtig drift, der fremadrettet kan oppebære bygningerne.

Som vi tog hul på 2022, tog håndværkere og arkitekter fat på den fysiske forvandling af Støberihallerne. Vi besøger projektet i sin start. Læs mere om Støberihallerne i Præstø

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg Klubben.
Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, fortæller om den igangværende restaurering, mens vi bevæger os rundt på hele ejendommen.
Arrangementet varer ca. halvanden time.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Klubmedlemmer kan max. købe to billetter til klubpris; billetter herudover skal købes til fuld pris. Medlemmer af Erhvervsklubben kan købe op til 10 billetter til klubpris.

Tilgængelighed og særlige omstændigheder
Støberihallerne i Præstø er for tiden en aktiv byggeplads i flere niveauer og ujævnt terræn, hvorfor arrangementet er uegnet for kørestolsbrugere og gangbesværede.