Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Familien Jensens Gård efter restaureringen

tirsdag den 20. september kl. 16:30 - 17:30
Korupvej 21, 5210 Odense NV
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev resultaterne af tre års arbejde med den fynske gård, der blev opført i år 1900 midt i andelstiden. Hør om valg og fravalg, der er truffet for at sikre den meget autentiske gård for fremtiden, og oplev et sjældent velbevaret eksempel på overgangen fra egnsbyggeskik til periodens landsdækkende stil: historicisme.  

I stuehuset står de mange fornemme, originale bemalinger igen helt skarpt, og væggene er malet i tidens mættede, varme farver. Gårdens oprindelige ruminddeling er tæt på det originale, dog er nye tilføjelser såsom et moderne badeværelse nænsomt indpasset på første sal. Under avlslængernes nylagte tage står døre og porte med friske grønne farver.

Siden sommeren 2020 har Realdania By & Byg arbejdet med at istandsætte, genskabe og nyindrette Familien Jensens Gård fra år 1900, som er et mønstereksempel på de mange gårde, som skød op over hele landet, da andelsbevægelsen tog fart i slutningen af 1800-tallet.

Familien Jensens Gård er også et velbevaret eksempel på, hvordan lokale egnsbyggeskikke i samme periode over hele landet blev lagt på hylden til fordel for en mere national stil med rig brug af moderne materialer, historiske referencer og udsmykning af vægge og træværk med dekorationsmaleteknikker såsom ådring og trompe l'oeil.

Realdania By & Bygs arkitekt og projektleder Per Troelsen viser rundt og fortæller om gårdens historie og arkitektur. Undervejs hører du også om de overvejelserne, der ligger bag, når der skal skabes balance mellem bevaringsværdier og moderne brug i en fredet ejendom fra 1900.

Program
16.30 Velkomst på gårdspladsen
16.35 Rundvisning i stuehus og avlsbygninger
17.30 Arrangementet slutter

Tilmelding
Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben kan købe op til to billetter til medlemspris. Øvrige billetter skal købes til fuld pris. Erhvervsmedlemmer kan købe op til ti billetter til medlemspris.

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere.

Om Familien Jensens Gård i Korup
Et fint eksempel på "den danske bondegård", som voksede frem over hele landet ved indgangen til 1900-tallet - bygget på velstand skabt af andelsbevægelsen. Realdania By & Byg restaurerer den firelængede og fredede gård, så den kan indgå i Realdania By & Bygs samling af ca. 50 historiske ejendomme, der repræsenterer mere end 500 års dansk arkitekturhistorie, og som er med til at fremme den levende bygningsarv.

Læs mere om Familien Jensens Gård i Korup