Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()
Arne Jacobsens eget sommerhus

Arne Jacobsens sommerhus - her hentede han inspiration til former og farver

tirsdag den 9. maj kl. 12:30 - 14:00
Gudmindrup Skovsti 15, 4573 Højby
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom indenfor i Arne Jacobsens private sommerhus, som han byggede i 1937 i klitterne ved Sejerøbugten, og kom tæt på den natur, som inspirerede den verdensberømte arkitekt til akvareller, tapeter, tekstiler og møbler.

På kanten af en fyrreskov ved Sejerøbugten rejser sig en lyngbevokset klit i tre meters højde. Her ligger Arne Jacobsens sommerhus ’Knarken’ med udsigt over strand og bugt. Sommerhuset, som er opført i 1937 i to niveauer, er delvist indbygget i klitterne og følger områdets kuperede terræn. 

Selv om sommerhuset har op til flere solterrasser, så tilbragte Jacobsen efter sigende kun ganske få timer i liggestolen. Sommerhuset og naturen i Odsherred var stedet, hvor han dyrkede sin store interesse for botanik og hvor han fandt inspiration og motiver til mange af de akvareller, tapeter og tekstiler, som han skabte i 1950’erne.

Sommerhuset har kulturhistorisk betydning som ideologisk frontløber for en ny arkitektonisk retning; den nordiske fortolkning af modernismen med den særlige indlevelse i omgivelserne og brugen af regionale materialer, som kom til at præge det tyvende århundredes måde at bygge huse og boliger. 

Sommerhuset er opført i 1937 i Gudmindrup Lyng i Odsherred som fritidsbolig for Arne Jacobsen selv og hans familie. Realdania By & Byg købte sommerhuset i 2011 og restaurerede det i 2012-2013. Huset er i dag fredet og lejet ud som fritidshus.
Læs mere her

Program
Arkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt i og uden for sommerhuset og fortæller om arkitekturen, restaureringen og Arne Jacobsens tid i sommerhuset.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.