Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Slangen på Bispebjerg Bakke

tirsdag den 30. maj kl. 12:00 - 13:30
Bispebjerg Bakke 18D. Vi mødes ved legepladsen ud for opgang 18D og 18E (første indkørsel efter Lersøparken), 2400 København NV
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kunst, arkitektur og et højt håndværksmæssigt ambitionsniveau indkapsler Bispebjerg Bakke – den prisvindende bebyggelse på 135 lejeboliger, der slanger sig i Københavns Nordvestkvarter. Kom med ind i det fremsynede boligbyggeri.


FLERE RUNDVISNINGER PÅ DAGEN - SE UNDER "TIDSPUNKT"


Bebyggelsen Bispebjerg Bakke i Københavns Nordvestkvarter er opført i 2004-2006: 135 eksklusive lejeboliger fordelt på 11 huse - bygget med respekt for omgivelserne, udført i naturmaterialer og formgivet i hånden. 

Det høje håndværksmæssige ambitionsniveau kommer til udtryk i detaljer som de nøje sammenflettede mursten og det håndlavede kobbertag. Formgivningsmæssigt er husene tænkt som en helhed. Tre porte binder husene sammen og skaber en enklavefornemmelse, der understøtter følelsen af tryghed og fællesskab. 

Desuden har bebyggelsen en nærmest skulpturel fremtoning: Taget følger grundens naturlige fald, og husenes organisk buede facader giver associationer til Gaudi og Rudolf Steiner.

Bispebjerg Bakke var - da etageejendommene i sin tid blev opført - et utroligt moderne og fremsynet boligbyggeri, hvis kvaliteter stadig er uantastede. 

Vurder selv, når vi sammen med arkitekt Dorthe Bendtsen besøger området og tager et kig ind i en af de skævt udformede lejligheder.

Program
Vi mødes på legepladsen ud for opgang 18D og 18E (første indkørsel efter Lersøparken). Her indleder restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen sin fortælling om Bispebjerg Bakke. Vi bevæger os rundt om bebyggelsen og gør fem stop undervejs. Herefter tager vi et kig ind i en lejlighed.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Under rundvisningen færdes vi rundt på området til fods og tilbagelægger en distance på cirka 700 meter. Underlaget er jævnt. Vi besøger en lejlighed på anden sal, hvor der dog er mulighed for at benytte en elevator. Lejligheden er til gengæld i to plan, adskilt af en trappe. Det er ikke nødvendigt at kunne forcere trappen for at deltage i rundvisningen.

Om Bispebjerg Bakke
Bispebjerg Bakke blev opført i 2004-2006 i et samarbejde mellem Realdania By & Byg og Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, som administrerer lejemålene. Selve bebyggelsen blev udviklet og tegnet af billedkunstneren Bjørn Nørgaard i samarbejde med Boldsen & Holm Arkitekter. 
Læs mere om Bispebjerg Bakke

Mødested
Vi mødes ved legepladsen ud for opgang 18D og 18E (første indkørsel efter Lersøparken).

Arrangementer til dig