Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Åbent hus på Bakkekammen 40

søndag den 30. september kl. 13:00 - 17:00
Bakkekammen 40, 4300 Holbæk
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne!

Da en gruppe arkitekter og bygmestre i 1915 tog initiativ til en helt ny arkitekturretning, skulle tiltaget vise sig at få overordentlig stor betydning for dansk bygningskultur. Gruppen ønskede at højne bygningskulturen gennem bedre uddannelsesmuligheder for håndværkere, og de stiftede den landsdækkende forening ”Bedre Byggeskik”, der skulle arbejde for at bygge enkelt, fornuftigt og i god kvalitet og skabe klar sammenhæng mellem en bygnings indretning, materialevalg og udseende.

En sådan bygning er netop ejendommen på Bakkekammen 40 i Holbæk, der er tegnet af arkitekt Ivar Bentsen i 1916 og opført i 1917 som bolig for en af byens grosserere. I såvel fremtoning som udførelse udgør ejendommen et af landets fornemste eksempler på arkitekturretningen Bedre Byggeskik.

Realdania By & Byg købte Bakkekammen 40 i 2016 og har siden været i gang med at restaurere ejendommen. Vi markerer afslutningen på restaureringen ved et åbent hus-arrangement, hvor ejendommen for første gang åbnes for offentligheden.

Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben oplever huset før alle andre
Meld dig ind i Klubben og kom på rundvisning i huset, før dørene åbnes for offentligheden. Som medlem får du også adgang til hele Realdania By & Bygs samling af enestående dansk arkitektur. 
Læs mere her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her