Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Åbent hus i Glasalstrup

søndag den 21. august kl. 12:00 - 16:30
Alstrup Allé 11, 8361 Hasselager

Den monumentale administrationsbygning i Hasselager er restaureret, og dermed er en af de mest markante ejendomme blandt 60’ernes og 70’ernes erhvervsarkitektur af høj arkitektonisk kvalitet bevaret for eftertiden. Det markerer vi ved dette åbent hus-arrangement, hvor alle er velkomne.

Realdania By & Byg købte Glasalstrup i 2018 og gik i 2019 i gang med en omfattende restaurering. Nu er restaureringen slut, og Glasalstrups rå betonkonstruktion står nu knivskarp. Men vigtigst af alt: Betonens levetid er blevet forlænget, og dermed er en af de mest markante ejendomme blandt 60’ernes og 70’ernes erhvervsarkitektur af høj arkitektonisk kvalitet bevaret for eftertiden. 

Nu skal den tidligere administrationsbygning tegnet i 1965 af arkitekt Knud Blach Petersen for glasfirmaet J.A. Alstrup udlejes, men inden da kan du nå at opleve resultatet af restaureringen.

Kom til åbent hus

Søndag den 21. august, kl. 12.00-16.30

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Glæd dig til at træde ind i den fine glaskasse under det monumentale betongitter, som i 2018, da Realdania By & Byg overtog ejendommen, var ombygget til ukendelighed, men som nu er ført tilbage til sit oprindelige udtryk: Et knap tusind kvadratmeter søjleløst storrumskontor, der udgjorde et af de første – måske det første – af sin slags i Danmark.

Storrumskontoret har fået etableret nye tidssvarende lofter efter samme arkitektoniske og tekniske greb som det oprindelige, og husets kerne med toilet, anretterkøkken og nedgang til kælderen har fået sin oprindelige vægbeklædning tilbage: Hessian og fyrretræslameller i ægte 60’er-stil. Desuden er det oprindelige gulvtæppe af kvadratiske fliser i gråbrun nålefilt genskabt og danner igen et karakteristisk skakternet mønster.


Kom på guidet rundvisning

Vil du blive klogere på bygningens historie og vores restaurering? Så kom med på guidet rundvisning med Realdania By & Byg Klubben den 17. august. I selskab med Per Troelsen, arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, kommer du med rundt i hele bygningen og hører om bygningens arkitektur, historie og arbejdet med restaureringen.

Deltagelse i den guidede rundvisning kræver tilmelding og er forbeholdt medlemmer af Realdania By & Byg Klubben:


Er du ikke medlem af Realdania By & Byg Klubben, så benyt dig af vores tilbud: Få 2 gratis billetter til den fysiske rundvisning i Glasalstrup  den 17. augusut, når du melder dig ind i Klubben. Læs mere om tilbuddet.


 

Læs mere om Glasalstrup