Odense Adelige Jomfrukloster i 300 år

Rum 209. Selvom rummet ikke længere har en ovn, så er marmoreringen bibeholdt og genopmalet-Kurt Rodahl Hoppe Sidst i 1500tallet blev bygningen forhøjet og forlænget. Det skete under Oluf Bagers eller kongens ejerskab-Kurt Rodahl Hoppe Rum 101. Karen Brahes bibliotek med de originale bogreoler. Pejsens bemaling er fra en tidligere restaurering omkring år 1900-Kurt Rodahl Hoppe

Torsdag den 31. marts, kl 15:00 - 16:30
Albani Torv 6, 5000 Odense C

NB: Arrangementet kræver tilmelding.

Arrangement er afholdt

I 2016 er det 300 år siden Karen Brahe stiftede Odense Adelige Jomfrukloster, men hvad var det egentlig for et liv, de oversete frøkener levede? Tag med Klubben tilbage i historien – hør om livet bag murene og se tapeter, alkover, spisesalen og biblioteket

I 1716 valgte den 60-årige ugifte, adelige kvinde Karen Brahe at stifte Odense Adelige Jomfrukloster og lade sin ejendom, den tidligere Bispegård i Odense, indrette som hjem for otte ugifte, adelige frøkener og en priorinde. Ved oprettelsen testamenterede Karen Brahe ikke bare sin ejendom men også sit enestående og meget kostbare bibliotek til klostrets beboere.
I anledning af 300 året for Karen Brahes stiftelse besøger Klubben det femhundrede år gamle hus i selskab med historiker og ph.d. Barbara Zalewski og arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg Frants Frandsen.

Program
Kl. 15.00 Historiker og ph.d. Barbara Zalewski fortæller om klosterlivet og de oversete frøkener.
Kl. 15.50 Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg Frants Frandsen viser rundt i huset og stiftelsens rum.
Kl. 16.30 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig.
Max. to pladser per medlem undtaget erhvervsmedlemmer.


Om Odense Adelige Jomfrukloster
Jomfruklostrets historie går tilbage til 1504, hvor det blev opført som bispegård. I 1716 indrettede Karen Brahe ejendommen til jomfrukloster. Klostret lukkede i 1970'erne. 
Læs mere om Odense Adelige Jomfrukloster

Login

Indtast brugernavn (din emailadresse) og kodeord.
Dit bruger navn eller kode er forkert
Brugernavn
Kodeord
 
Jeg har glemt mit password
Læs mere her